polo coś przydławia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
iwus663
Raczkujący
Raczkujący

polo coś przydławia

Post autor: iwus663 »

moje polo gdy sie nagrzeje coś go dłowi, na niskich obrotach gdy dodaje więcej gazu i na wysokich. To dłowienie jest takie jednorazowe, przydłowi na chwilkę i zaraz jedzie normalnie. Raz wyskoczył mi błąd: 17953 przepustnica, wadliwe działanie sterownika, kod usterki P1545.
adaptacja przepustnicy nie pomogła dalej go przerywa ale już jakiś czas błąd nie wyskakuje. Czego czeka mnie wymiana w związku z takim błędem i objawami?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Przeczyść przepustnicę i ją zaadoptuj według sztuki (brak błędów w sterowniku i temperatura silnika - faktyczna a nie z deski - ponad 80 stopni). Jeżeli nie pomoże to sprawdź wszystkie połączenia do przepustnicy. Samo czyszczenie powinno poprawić wiele bo z tego co mówisz to błąd nie powraca.
Obrazek
i
iwus663
Raczkujący
Raczkujący

przepustnica była czyszczona i adaptowana 12 tyś km temu, to co ile ją mam czyścić? wydaje mi się że to chyba z deka za szybko. :grin:
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Wadliwe działanie sterownika, czyli coś jak by padał ECU - "wadliwe działanie sterownika". Ewentualnie może być coś z lambdą...
i
iwus663
Raczkujący
Raczkujący

Diego69
Co to jest ten ECU?, gdzie on się znajduje?, to raczej nie powinna być sonda już ją wymieniałam jakiś czas temu. Co mnie czeka? i jak drogo? :scratch:
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Wlałbym mu na twoim miejscu lepszego paliwa, najlepiej v-power100 albo verve98, jak się zaświeci rezerwa, tak z 20 litrów i przegonił polo porządnie gdzieś na trasie. Nie zaszkodzi napewno, chyba że już coś takiego zrobiłeś i nie pomogło.
i
iwus663
Raczkujący
Raczkujący

polo naprawione przyczyną takich rzeczy były przewody wysokiego napięcia , teraz śmiga o wiele żwawiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”