moje polo gdy sie nagrzeje coś go dłowi, na niskich obrotach gdy dodaje więcej gazu i na wysokich. To dłowienie jest takie jednorazowe, przydłowi na chwilkę i zaraz jedzie normalnie. Raz wyskoczył mi błąd: 17953 przepustnica, wadliwe działanie sterownika, kod usterki P1545.
adaptacja przepustnicy nie pomogła dalej go przerywa ale już jakiś czas błąd nie wyskakuje. Czego czeka mnie wymiana w związku z takim błędem i objawami?
Przeczyść przepustnicę i ją zaadoptuj według sztuki (brak błędów w sterowniku i temperatura silnika - faktyczna a nie z deski - ponad 80 stopni). Jeżeli nie pomoże to sprawdź wszystkie połączenia do przepustnicy. Samo czyszczenie powinno poprawić wiele bo z tego co mówisz to błąd nie powraca.
Diego69
Co to jest ten ECU?, gdzie on się znajduje?, to raczej nie powinna być sonda już ją wymieniałam jakiś czas temu. Co mnie czeka? i jak drogo? :scratch:
Wlałbym mu na twoim miejscu lepszego paliwa, najlepiej v-power100 albo verve98, jak się zaświeci rezerwa, tak z 20 litrów i przegonił polo porządnie gdzieś na trasie. Nie zaszkodzi napewno, chyba że już coś takiego zrobiłeś i nie pomogło.