Gulunio można wyżeźbić 101km z AUA czyli 1,4 16v 75KM czego dowodem jest sreberko Tofika Diego69 120 oktanów wywali ci tłoki - samolotowe
jedynym rozwiazaniem jest paliwo G18 ale cena.. i dostępność tylko dla wybranych ponieważ paliwo jest bardzo łatwo palne i używa się na tory tylko
dogu18 oki ale nikt tam nie napisał jednej żeczy mianowicie wolne obroty tych zgrzebanych silników zaczynają się od ok 1200 obrotów
pozatym doprężenie albo i odprężnie niesie za sobą skutki
autem jedzisz po bułki do sklepu czy w niedzielę do kościoła
Wszystko da rade wystroic i odpowiednio ulozyc tylko trzeba robic to z głową. Ja mam 32 KM przyrostu w NA i jezdze jezdze jezdze i upalam a 200 tys juz dawno minolem.
[quote=""vwkas18""]MariozoKR hamulce... załuż sobie tarcze na tył
ewentualnie zwrotnice z GTI na przód[/quote]
Co do hamulców na tył w rachubę wchodzi wymiana całej belki bo chyba najprościej czy kombinować z tą od bębnów?? i pozostaje jeszcze kwestia pompy pewnie też do wymiany ze względu na ciśnienie podawane na tył???
Pompa daje rade lecz mi np w tym momencie jak mam 280 na przodzie przydala by sie juz mocniejsza. Ale to nie problem trzeba poszuakc od golfa 3 1.8 GT bez abs jesli sie nie posiada.
[quote=""vwkas18""]Gulunio można wyżeźbić 101km z AUA czyli 1,4 16v 75KM czego dowodem jest sreberko Tofika[/quote]
Oczywiście z AUA wyciągnie jeszcze trochę, mi się wydaje w n/a.
a ja Kas mówiłem o 1.4 8v 60km
[quote=""Gulunio""]Oczywiście z AUA wyciągnie jeszcze trochę, mi się wydaje w n/a.[/quote]
co znaczy to zdanie? bo o ile wiem to skrót n/a oznacza not available, przynajmniej ja tak używam w informatyce
[quote=""dumle""][quote=""Gulunio""]Oczywiście z AUA wyciągnie jeszcze trochę, mi się wydaje w n/a.[/quote]
co znaczy to zdanie? bo o ile wiem to skrót n/a oznacza not available, przynajmniej ja tak używam w informatyce [/quote]
qwertypol dokładnie n/a czyli naturally aspirated czyli silnik bez turbo, generalnie trudniejsza droga, z mniejszymi przyrostami ale jak każde rozwiązanie też mająca swoje plusy