Wspomaganie do 95 rocznika??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

Wspomaganie do 95 rocznika??

Post autor: Cinal »

Mam do was takie pytanie szukałem :niewiem: :niewiem: w [size=99px]SZUKAJ[/size] czegos co mogło by mi pomóc w odpowiedzi na pytanie czy do wersji 6n z roku 95r da sie zamontowac wspomaganie z jakiegos innego polo :niewiem: :niewiem: z polo z roku 97 ?? jezeli tak to chciałbym uzyskac jakie kolwiek podpowiedzi co trzeba by było załatwic i jaki jest koszt takiego zamontowania :P Wiem ze kiedys poruszałem podobny temat ale z wspomaganiem od seata cordoby i jednak nie pasuje cos tam jest zakrótkie i nie wchodzi :P wiec licze na wasza pomoc :bow: :bow: :grin:
Moje autko :) [Polóweczka] Niebieska bestia

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

to juz 6n? pewnie że sie da- ja mam 98 rok a będę montował w najlbiższym czasie potrzeba:
maglownica- łapa alternatora - nowy alternator przewód wspomagania pompa wspomaganai dwa paski, płyn
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

Pewnie ze 6n :P xD a jest bardzo trudne czy samemu dałbym sobie rady oczywiscie z pomoca mechanika ;P

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
A
Anonymous

ja daję mechanikowi- a czy trudne- we dwójkę trzeba by wymieniać- a i pamiętać o końcówkach drążka kierownicy- bo ponoć jest inny do wspmy a inny bez
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""damianese""]pamiętać o końcówkach drążka kierownicy- bo ponoć jest inny do wspmy a inny bez[/quote]
Dokładnie, jak wymieniałem u siebie, to mnie pytali czy ze wspomaganiem czy bez :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

Ok :p a jeszcze pytanko moze orjetujecie sie koszt takiej inwestycji ?? :P xD

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Koszt części to zależy jak się szuka ;) Na jakimś szrociku jakbyś wytargał wszystko razem to 500-600zł powinno wystarczyć. Montaż może kosztować około 200zł.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

a czy np oplaca sie kupic czesci z jakiegos rozbitka ?? który jest wystawiony np na otomoto?? na czesci??

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
A
Anonymous

Cinal
z tego co mi wiadomo np. u Paffcia koło 450zł cenił sobie- ja kupiłem za 800zł ale większośc cześci z 6n2 i po niskim przebiegu- acha i trzeba sie liczyć z regeneracją maglownicy w tych tańszych zestawach
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

a czy wspomaganie z 6n2 bedzie pasowało do 6n?? :P a szłyszałem ze ktos juz kombinował i mu sie udało tylko nie pamietam kto;p i mówił ze zajeło mu to 4h i z tego co pamietam to mieszkał gdzies na pomorzu :P

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
A
Anonymous

chyba wszystko co będę zakłądał jest z 6n2 także pasuje- co do czasu to nie mam pojęcia :piwo:
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Cinal""]acha i trzeba sie liczyć z regeneracją maglownicy w tych tańszych zestawach[/quote] :p co to jest ta magłownica bo ja nie mam zielonego pojecia z nowymi rzeczami których jeszcze nigdy nie widziałem ;P

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

maglownica = przekładnia kierownicza
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

rozumiem :P

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Cinal, ja mam 1,3 ADX z 1995 roku, też nie miało wspomagania, ale z tego co pamiętam kupiłem maglownice ze wspomaganiem, przewody wspomagania, pompa wspomagania, zbiorniczek wyrównawczy płynu i jakieś tam pierdółki które nie były brane pod uwagę ale jednak potrzebne, koszt, tak jak pisali poprzedniczy, 500-600 zł zależy jeszcze czy ma się znajomości czy nie ;) roboty przy tym dużo nie ma. Jak nie masz parkinsona i klucz nie będzie wypadać z ręki to zrobisz to sam napewno :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”