ParchoPolo by TomazzzGarage

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

ParchoPolo by TomazzzGarage

Post autor: tomazzz »

Witam wszystkich ForumoVWiczow i postanowilem sie ujawnic z moim niedawnym nabytkiem.

W listopadzie zeszlego roku zakupilem Polo model 86c 2f. Ktory stal sie nastepca lanosa i dwoch CC.

Rok produkcji: 1993
Wersja: GT
Silnik:3F
Pojemnosc: 1,3
Moc: 55kW/75KM
Przelot podczas zakupu: 297 kkm i stale rosnie

przy przebiegu 229 kkm zrobiony kompletny remont kapitalny silnika, potwierdzone wszystko fakturami. Kiedy zobaczylem pierwszy raz ta polowke od razu sie na nia napalilem. Kilka dni pozniej zostalem jej wlascicielem. Lecz niestety nie ma rozy bez kolcow po trzech dniach stracila sie iskra... czego powodem byl dodatkowy przekaznik uruchamiajacy pompe z ukrytego przycisku przez poprzedniego wlasciciela... Przekaznik i przycisk poszedl out... i przy okazji wymienilem kompletny rozrzad, UPG, swiece i kable zaplonowe. Nie pojezdzilem dlugo... i zdechlo sprzeglo i synchronizator 5-tki... sprzeglo zostalo wymienione i przy okazji ciegno do ktorego mocuje sie linke ktore poprostu peklo... wczoraj spadla mi chlodnica... nie wiem jakim cudem ale wzialem dzisiaj dzien wolnego w pracy i moja skarbonka jezdzi z nowa chlodnica...

Jak narazie polowka powoli i sukcesywnie sie zaczyna zmieniac. zagoscily nowe felgi (dzieki dla Schogiego) mianowicie mattig 7,5" i tyl 8", glowka sie zdlubala, troche zmieniony dolot, kompletny wydech z g40 zawital, zawieszenie i hamulce wyremontowane m.in gleba 60/40 (docelowo przod -80/80), we wnetrzu troche oldschoolu w postaci mat z koralikami na fotelach, pare drobnostek zwiazanych z tematem przewodnim "8ball", z przodu zestaw odseparowany magnata, bagaznik na zloty, kierunki ambery, byl smoked front ale policja chciala mi skroic dowod i musialem folie zerwac... niedawno cala polococta zostala przemalowana na czarny mat nakladki i listwy zdjete, a tylne nadkola zostaly rozklepane. Moje plany... hmmm... Co bedzie dalej zrobione zobaczymy... (czarna perla lub bialy polmat, czerwona skora, rozbudowa car audio i jeszcze silnik dlubnac) tylko wystarczy troche czasu... w styczniu polowka miala zostac dupowozem i miala zostac juz wylacznie zabawka na zloty i niedzielne wypady poprzez kupno dupowozu typu golf mk IV GTI lub passtor b5. ale czasy sie zmienily i trafila sie okazja zakupilem Focusa w combiku ktory bedzie mnie powozic na codzien. Dlatego zabawa z malenstwem rozpoczyna sie na dobre...

Zeby nie bylo po suchu to pare fotek mojego Parcha:
Swiezo po zakupie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
obecnie:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
czacha001
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: czacha001 »

Coraz lepiej zaczyna to wyglądać. Dobry kierunek obrałeś. Będę zaglądał co nowego wymodzisz.
BTW co zrobiłeś z sierpami na nadkola i listwami progowymi? :) :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Mnie się podoba, zwłaszcza rolki, życzę powodzenia w dalszym dłubaniu :)
PS. Jakoś nie mogę się przekonać do idei koralików na fotelu, ja nie jestem w stanie na tym jeździć ;-)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomazzz »

Coz przyszla kryska na matyska... cos zdechlo w silniku polo... przestal gadac podczas trasy do austrii zastepujac chwilowo focusa stojacego u blacharza... i ani jednym ani drugim nie bylem w stanie pojechac do rothenburga na ktorym mimo wszystkich trudnosci zagoscilem. temat do zamkniecia. szczur zostaje rozebrany na czesci i rozsprzedany. Co nastepne? hmmm narazie drobne modyfikacje focusa... a nastepnym pojazdem bedzie cos z okolic DDR!

A na pozegnanie pare zdjec obrazujacych szczura w jakim stanie mial pojechac do rothenburga.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”