Speede_ZGL
kompresję można zmierzyć zarówno na wyciągniętym silniku jak i w samochodzie zawsze da to jakiś obraz stanu i chyba jest to najlepsze rozwiązanie.
ok teraz rozumiem
Panowie a co z przebieg silników? Czy mierząc kompresję jesteśmy w stanie jakoś określić przebieg przybliżony dla danego silnika? często spotykam się w ogłoszeniach że silniki mają "małe przebiegi" albo jest napisane wprost że 140 czy 160k km, gdzie silnik pochodzi z 94-96' przykładowo. Czy ewe. uszkodzenia o których wspomniał bruczyk w poście wyżej, mogą zdażyć się w każdym przebiegu? czy przy określonej liczbie przejechanych km częściej występują niektóre usterki?
[quote=""kazikboy""][quote=""byczynho""]Witam. Mam okazję kupić silnik 1.3 75KM (kompletny) za cenę 650zł. Opłaca się? dodatkowo chciałem zapytać czy dużo jest roboty z przełożeniem elektryki? w moim polo nie ma praktycznie żadnej czy jak to ująć. Jest to zwykły gaźnikowiec więc chyba wiecie o co chodzi. Może się wypowiedzieć ktoś obeznany w temacie?[/quote]
przedewszystkim komplet obejmuje wiazke z kompem itd i jesli jest sprawny silnik to nawet cena teraz w sumie po tyle widzie srednio chodza i coraz wiecej ich jest a jesli masz gaznik to czeka cie wymiena tylniej wiazki plus dokladka 2 pomp paliwa w baku i nazewnatrz[/quote]
Nie wiem co to 3F tak nie bardzo się orientuje w tych oznaczeniach. Gdzie się w ogóle szuka tych oznaczeń? chciałbym sprawdzić oznaczenia tych silniczków które ja mam. A w cenę tych 100zł to wchodziły pompki paliwa itp? czy same kable?