Witam! we wtorek zmieniałem kompletny rozrząd wraz z pompą wody, ale pojawił się dziwny dzwięk przy zwiększaniu obrotów taki świst-pisk, który po odpuszczeniu gazu powoli się wycisza. Powiedziano mi, że to wadliwa pompa wody, ale doszukałem się dzisiaj na fakturze, że zamówiona była pompa cytuję:
''symbol WP0205. nazwa. POMPA WODY VW POLO 1.2 TDI.A2.FABIA 00-''
z tym że moje polo jest z grudnia 99''. Czy może to wina czegoś innego niż pompa?
prosiłbym o zdiagnozowanie problemu gdyż wyrzucic 200zł na nową pompe i kolejne 200 na ponowną zmianę to trochę boli. Pompa jest jakiejś włoskiej firmy której nie pamiętam gdyż pudełko zabrał mechanik...
Pozdrawiam.
też mnie zdziwiło to ze 1.2 TDi mam na fakturze skoro nie był montowany w polo.. no zobacze co przyjdzie w nowym zamówieniu. ale czy to może byc przyczyną tego syczenia?
Oczywiście spece wymienili pompe i dalej świszczy.. teraz padło na rozrusznik (od kiedy naprawili bendix to odpala za 5tym razem, ale nawet o nim nie pomyslalem bo dzwięk pojawił się po zmianie rozrządu.) Dzięki Panowie za pomoc, w poniedziałek podjade się spytać do ''speców'' od rozruszników i zobaczę co dalej. Dzięki jeszcze raz.
jeżeli chodzi o pasek to sprawdzony, co do alternatora to na razie musze się wstrzymać i poczekać na jakieś fundusze. w między czasie doszła również diagnoza, że może to być odgłos turbiny, która wyraźnie gubi olej i coś moze byc nie halo.
Dzięki Panowie jeszcze raz.