Tapicerka przednich drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Tapicerka przednich drzwi

Post autor: SkoreK »

Witam,
w moim 6N w lewych przednich drzwiach w plastiku jest dziura zaklejona jakąś gumą (poprzedni właściciel nakleił :/). Mam do Was pytanie, czy trzeba kupić plastik + tapicerkę, czy wystarczy kupno samego plastiku? Czy tapicerkę się jakoś wyciąga, czy przymocowana jest na stałe? Jak coś to potem mogę wrzucić zdjęcie :)
Polo XII.98r. 1.0 50KM AER
Obrazek
B
Buli fan VW
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Buli fan VW »

Dla zupełnej jasności podaj zdjęcie.

Ogólnie to samo poszycie drzwi to sprasowany rodzaj cienkiej płyty wiórowej z naklejonym materiałem tapicerskim. W związku z tym ich rozłączenie jest raczej wykluczone. Natomiast uchwyt drzwiowy i kieszeń z obudową głośnika są naturalnie demontowalne. Sprawdzone, pod moją kieszenią znalazłem bilet parkingowy z 1997:)

Pozdrawiam
Der Volkswagen. Da weiss man, was man hat.
Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Tak to wygląda :(

Obrazek Obrazek

I teraz kwestia czy mam szukać tylko plastiku, czy plastiku z takim wykończeniem kolorystycznym.
Obrazek
t
tajpej

Post autor: tajpej »

[quote="SkoreK"]I teraz kwestia czy mam szukać tylko plastiku, czy plastiku z takim wykończeniem kolorystycznym.[/quote]
musisz szukać plastiku z wykończeniem kolorystycznym gdyż tego materiału nie da się odkleić i przełożyć na drugi pastik :) ale takich boczków na allegro jest pełno i nie drogo :piwo:
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Odnosnei zdejmowania tapicerki to robisz tak: odkrecasz rygielek, lekko podwadzasz plastik od raczki, tam sa 2 sruby ktore odkrecasz. Zdejmujesz oslone tej regulacji od lusterka, tam amsz srubke, tez ja odkrecasz. Teraz pozostaje ci tylko pociagnac za lewy dolny róg tapicerki i odejdzie. Tapicerka jest na zatrzaskach :) pozdro
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="bleah1986"]Odnosnei zdejmowania tapicerki to robisz tak: odkrecasz rygielek, lekko podwadzasz plastik od raczki, tam sa 2 sruby ktore odkrecasz. Zdejmujesz oslone tej regulacji od lusterka, tam amsz srubke, tez ja odkrecasz. Teraz pozostaje ci tylko pociagnac za lewy dolny róg tapicerki i odejdzie. Tapicerka jest na zatrzaskach pozdro[/quote]
No i jeszcze trzeba ściągnąć korbkę od opuszczania szyby :)
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="czaja454"]No i jeszcze trzeba ściągnąć korbkę od opuszczania szyby :)
[/quote]
Dzięki za uzupełnienie :)
Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Dobra coś pokombinujemy ;) Pojeżdżę jeszcze po szrotach :)
Dzieki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote="tajpej"]musisz szukać plastiku z wykończeniem kolorystycznym gdyż tego materiału nie da się odkleić i przełożyć na drugi pastik [/quote]

Odgrzeję kotleta, ale szukam potwierdzenia, a raczej zaprzeczenia powyższego stwierdzenia. Widziałem gdzieś w sieci (za cholerę nie mogę tego teraz znaleźć :banghead: ), że komuś udało się ściągnąć ten materiał i obić drzwi samemu. Może jednak jest ktoś na forum kto próbował robić to samo? Jeśli się nie da - jaką metodą robi to w takim razie tapicer jeśli chcemy zmienić tapicerkę drzwi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”