Witam. Panowie mam takowy problem:
Centralny zamek nie działa od strony kierowcy. Od strony pasazera wszystko pięknie działa.
Elektryk powiedział mi ze może to być wina samego zamka w drzwiach bo one lubią fiksować, a właściwie elektronika w nich jakaś, czy to prawda?
No mozliwe tylko ze to powinno chyba ustapić po ogrzaniu kostek i tego gumowego rękawa.
Myślałem własnie że może coś z tym jest i suszarką nagrzałem a zamek jak niechodził tak niedziabie.
Acha auto w garażu stoi więc raczej nie ma możliwości żeby drugi raz albo nawet od razu się kostki zawilgociły.
ogrzanie i wysuszenie ci nic nie da jak ci wilgosc tam doszla ja mialem taki problem ze pewnego dnia padla mi szyba elektryczna od pasazera tydzien kombinowalem co jest grane vag nic nie wykazal ostatnio zabralem sie do pracy sciaglem ten gumowy peszel kostki rozlaczylem i nic nie bylo widac dalej wszystko suche i czyste dopiero jak wyciaglem kostki od strony karoseri te co sa w słupku widac bylo nalot taki ciemno zielony wszystko umylem wysuszylem pozakladalem i dalej nic ,nawet bezpieczniki posprawdzalem czy ktorys nie poszedl ,dokladnie sie przygladajac jednej kostce z pinami zauwazylem ze jednego brakujejest ułamany ,pojechalem na szrot znalazlem kostke z pinani wyciagnalem jeden pin stary kabelek obcialem i doluitowalem wszystko poskladalem i gites majonez wszystko gra jak powinno ,zrob to samo ty sprawdz te kostki dokladnie czy tam czegos nie brakuje albo masz wode bo ta oslona u mnie cos nie trzyma i musze kupic nowa koszt 10 zl orginal na szrocie
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km