[9n] Klima

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marks1974
Newbie
Newbie

[9n] Klima

Post autor: marks1974 »

Witam nie działa mi klima.Po przycisnieciu przycisku AC podswietlenie sie zapala ale klima sie nie załancza Wczoraj nabilem gaz i po tym tez nic prosze o pomoc
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Trzeba by się podpiąć jakimś kabelkiem i zczytać błędy. Bez tego to wróżenie z fusów. To jak by podać że samochód normalnie ,ale nie jedzie i czemu?
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

Jak masz zapalony silnik i chodzi sobie na wolnych obrotach i jak wciśniesz przycisk AC to obroty lekko spadają i czuć, że silnik dostał jakieś obciążenie ?
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Akurat przy moim 1.4 TDI (BAY) nie ma czegoś takiego jak spadek albo zafalowanie obrotów jedynie dźwięk się zmienia ale trzeba mieć wyczulone ucho i dobrze się wsłuchać.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
mikeradom
Newbie
Newbie

Post autor: mikeradom »

Podejrzewam, że posiadasz klimke półautomatyczną Climatic, miałem podobne obawy po niedawnej wymianie sprężarki na nową oraz czyszczeniu i nabiciu całego układu. Sprawdzałem u elektronika przy podpięciu pod VAG'a i minimalna temperatura jaką ustawiasz na pokrętle przy pozycji minimum to 14 stopni. Jeżeli na zewnątrz jest chłodniej to centralka automatycznie "wpuszcza" tylko powietrze z zewnątrz pomimo, że podświetla się kontrolka AC. Aby załączyła się sprężarka musisz poczekać aż temperatura na zewnątrz będzie wynosiła co najmniej 15 stopni.
Cierpliwości ja czekałem na taką temperaturę prawie 2 miesiące żyjąc w stresie czy centralka jest sprawna:)
Awatar użytkownika
rege24
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rege24 »

Witajcie! z klimą w polóweczkach z tego co czytam jest straszna udręka hehe Ja muszę wymienić czujnik sterowania klapą i czujnik podawania temperatury! Bo czasami klima działa, a czasami nie. Pozdrowionka
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”