Jakie lub z jakiego auta można przypasować wkładki pod klucz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Można to zrobić w warunkach przydomowych, wszystko zależy jaki kupisz zestaw,
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

W przydomowych warunkach bez problemowo idzie sie zmieścić w 150 zł o ile zakladasz sobie sam. Alarm okolo 100 zl, centralny okolo 50 zl.
Ja kupowałem:
Centralny zamek 2x master + 2x slave - w drzwiach mam zamontowane mastery, a slave poszedł na tylną klapę. Czwarty siłownik lezy już 2 lata w pudełku ;)
Alarm plus ładne pilociki. Alarm dobieralem tak, żeby mial dodatkowy kanał do sterowania otwieraniem tylnej klapy.
Dodatkowo potrzebne są przelotki do drzwi - wyrwałem za grosze na szrocie z tylnej klapy 86C2F.
Przekaźnik jeśli chcemy otwierać tylną klapę z pilota [ale tu juz trzeba rzucic okiem w instrukcję czy potrzebny czy nie]

Trzeba wiercić otwory w słupkach, tak zeby dalo się wpuścić kable. Drzwi niekoniecznie - kable mieszczą się w otwory gdzie idzie zawias.

Mi alarm zakladał nasz dawny klubowicz z Bielska. Praca wykonana pod Jego blokiem :) Tak wiec u mnie jeszcze doszedl koszt robocizny 50 zł.
Ja poźniej tylko we wlasnym zakresie montowałem siłownik w tylnej klapie.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

a jak ma się sprawa w zimę? sprawia to problemy jakieś?
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

W zimę zdarza się, że tylna klapa nie chce sie otwierać. Ale wystarczy dostać się do cięgną od siłownika i sprawdzić czy się nie przestawilo. Zamek od bagaznika potrafi przymarznąć i woda troszke utrudnia zadanie siłownikowi z centralnego.
Ale skutecznośc działania wieksza niż w przypadku walki z kluczykiem ;)

Jesli chodzi o silowniki w drzwiach to zero problemów zimową porą. Tyle, że ja nie mam nawet problemów z otwarciem auta z kluczyka, bo wszystko bez problemów działa.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”