Problem z kasującymi się licznikami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krams
Newbie
Newbie

Problem z kasującymi się licznikami

Post autor: Krams »

Witam, mam problem z licznikiem kilometrów, tzn licznik główny który liczy od początku i nie da się go wyzerować działa prawidłowo, ale ten drugi który można wyzerować np. po to aby sprawdzić ile na danym tankowaniu się przejedzie czy długość trasy nie działa - za każdym razem kiedy zgaszę auto zegar zeruję się, tak samo jak zegar z godziną( te zegary oczywiście są elektryczne). Oprócz tego trochę odbiegając od tematu, nie świeci mi lampka ta u góry, która zapala się po otwarciu drzwi, żarówka jest sprawna bo już sprawdzałem. Nie wiem od kiedy tak się dzieję, bo od niedawna posiadam polówkę i od samego początku już tak było
Posiadam Polówke z 1996r.
Silnik 1.4 KAT
el. mam tylko lusterka
Proszę o odpowiedzi co może być przyczyną i jeżeli jest taka opcja jak to posprawdzać/naprawić we własnym garażu bez ingerencji elektryka
Z góry dzięki
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

Bezpiecznik nr 21 spalony
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Krams"]nie świeci mi lampka ta u góry[/quote]
Jeśli nie świeci w żadnej pozycji to tak jako kolega napisał wyżej (choc mógł delikatnie rozwinąć myśl do czego się ustosunkowuje), sprawdź bezpeiczniki.
Co do kasujących się zegarów to poszukaj na forum bo było o tym nie raz.
K
Krams
Newbie
Newbie

Post autor: Krams »

Dziękuję bardzo, to ten bezpiecznik jest winny a temat liczników odnalazłem, więc wszystko wiem ;)
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Dokladnie, sprawdz bezpieczniki. Jak je bedziesz ogladal, przypatrz sie dobrze bo czasami bywa ze nie wyglada na przepalony a jest. Najalepiej sprawdzaj miernikiem. Nie wiem czemu ale u mnie na tym samym bezpieczniku jest tez gniazdo zapalniczki, lampka oraz "pamiec" zegarow, podobno ma tak nie byc.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

"Kolega wyżej" ustosunkował się do wszystkich opisanych usterek, albowiem wszystkie te wymienione "sprawy" zależą od sprawności bezpiecznika nr 21; a pisał na szybko, z roboty; a chciał Koledze natychmiast pomóc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”