Witam!!
Szukałem jakiegoś postu na forum ale nic nie znalazłem (przynajmniej tak mi się wydaje) co by odpowiedziało na moje pytanie. Mianowicie, czy da się przestawić licznik kilometrów. Chce dołożyć kilka a dokładnie około 140 tyś bo wtedy będzie od adekwatny do tego co jest przejechane. Mam przebieg około 50 tyś ponieważ spalił mi się wyświetlacz i założyłem inny który był wyzerowany. Czy jest możliwe przekręcenie licznika do przodu?? Proszę o odpowiedzi konkretne a nie w stylu ...daj sobie spokój bo to lepiej że masz taki niski przebieg... bo nie o to mi chodzi. Dodam że polo jest z 1995 roku, 1,6 o mocy 75 kucy.
Dziękuje za konkretne odpowiedzi.
Na pewno poliftowe zegary w 6N mają taką możliwość przez kabel diagnostyczny. Podejrzewam, że jak masz kogoś z VAGiem i minimalnym pojęciem o nim, to Ci to bez problemu ogarnie. Musi się dać zrobić taką korektę.
[quote="Kubrick"]Podejrzewam, że jak masz kogoś z VAGiem i minimalnym pojęciem o nim, to Ci to bez problemu ogarnie.[/quote]Vagiem niczego nie przestawisz, musi to być np. Vag-tacho lub inny fejs, który to ogarnie.
w zasadzie tak. pytanie czy VAG-tacho czy cos podobnego połączy się z zegarami przedliftowymi (bo takowe autor posiada), bo zwykły fejs się nie łączy z licznikiem. Ale wiem że w zegarach przedliftowych jest to możliwe (moja landrynka jest przykładem.)
Czyli z tego co zrozumiałem wystarczy znaleźć vag tacho. Może ktoś z klubowiczów orientuje się gdzie można coś takiego zrobić w Lubilinie tudzież w okolicach?
zadzwon do jakiegos elektryka samochodowego. Ale w przypadku tego licznika, trzeba go wyjac albo dorobic linie K do niego , bo wyprowadzona ona jest. Tylko nie jest podlaczona do instalacji.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Kumpel niedługo kupuje interfejs diagnostyczny z możliwością korekty liczników. Zapytam się go dziś za ile ma zamiar zakupić i dam Ci znać mam nadzieję że wiesz gdzie jest Lubartów ?:)
Dzięki za konkretne odpowiedzi. Teraz przynajmniej wiem na czym stoję i że da się do zrobić. Diego69 jak będziesz miał jakieś wieści to bym był wdzięczny za informację. Lubartów to nie problem, rzut beretem od Lublina. Damy rade.