Boczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Boczki

Post autor: saki171 »

Hej :)

Mam pytanie dotyczące boczków, szukałam w szukajce ale nie znalazłam nic podobnego..
A mianowicie może ktoś się orientuje w jaki sposób można zmienić obszycie boczków? Ten kawałek materiału który na nich jest? Boczki są jednolite, a jednak widziałam Polówki które mają to zrobione ...

Wie ktoś? :*
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Wydaje się to być jednolite, ale ten materiał jest naklejony na boczek. jak zdemontujesz boczek i go sobie obejrzysz to będziesz wiedziała o co chodzi.
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Aaaa więc mówisz, że wystarczy zerwać stary materiał?? To wiele wyjaśnia i ułatwia sprawę .. :)
Dziękuje :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

zdjąć boczek z drzwi to banalne. zdejmujsze korbke od szyby (jak masz), odkręcasz 2 śruby pod rączką, zdejmujesz trojkąt przy lusterku, wykrecasz rygielek. reszta jest na zatrzaskach. Jak coś to mam boczki do oddania, tyle ze szare jasne. bez żadego materialu.
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

A korbke poprostu pociagnac? Czytałam gdzies ze trzeba cos przekręcic i potem pociagnac..ale tak na dobrą sprawę to doczytac sie nie można o co ludziom chodzi..kiedys juz pytalam i sie nic nie dowiedziałam..
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="saki171"]A korbke poprostu pociagnac? Czytałam gdzies ze trzeba cos przekręcic i potem pociagnac..ale tak na dobrą sprawę to doczytac sie nie można o co ludziom chodzi[/quote]
Tam gdzie korbka styka się z boczkiem jest taki pierścień, który przesuwasz w kierunku przeciwnym do ramienia korbki. Zdjęcie wyjaśnia chyba wszystko:
Obrazek

[size=99px]dla wyszukiwarki: jak zdjąć korbkę szyby, jak zdjac korbke szyby.[/size]
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

[quote="czaja"][quote="saki171"]A korbke poprostu pociagnac? Czytałam gdzies ze trzeba cos przekręcic i potem pociagnac..ale tak na dobrą sprawę to doczytac sie nie można o co ludziom chodzi[/quote]
Tam gdzie korbka styka się z boczkiem jest taki pierścień, który przesuwasz w kierunku przeciwnym do ramienia korbki. Zdjęcie wyjaśnia chyba wszystko:
Obrazek

[size=99px]dla wyszukiwarki: jak zdjąć korbkę szyby, jak zdjac korbke szyby.[/size][/quote]

Aaaa w taki sposób ... super, dziękuje Ci ślicznie :*:*
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”