odpalanie ciepłe/zimne

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kaczor13134
Newbie
Newbie

odpalanie ciepłe/zimne

Post autor: kaczor13134 »

Witam, mam pytanie odnośnie odpalania mojego polo, a mianowicie, jak jest zimny po nocy czy np postoi pare godzin w dzien to zeby go odpalić to muszę wciskać pedał gazu bo inaczej nie chce zaskoczyć.Potrafi krecić ale bez pedała w podłoge nie idzie, natomiast jak jest ciepły to zaskoczy po przekreceniu ale obroty sa w granicach 500 i jak nie przegazuje to tak sie meczy troche az wejdzie na swoje 1000-1500. Zauwazylem tez ze na zimno po odpaleniu przez pewien czas obroty trzymaja sie pomiedzy 1500 a 2000 a pozniej po rozgrzaniu spadaja do 1000. Czesto jest tak ze nawet na cieplym po odpaleniu troche pochodzi na 1500 i schodzi autoamtycznie na 1000 po jakims czasie.

Zastanawiam się nad załozeniem odciecia zaplonu i niewiem czy w tym modelu z czyms to nie koliduje?
t
tomasbw
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomasbw »

Witam napisz co to za silnik, jeżeli jest to silnik z "kompem" to do sprawdzenia silnik krokowy ( czy jak kto woli nastawnik przepustnicy), takie problemy mogą objawiać się też przy powycieranych ścieżkach na czujniku położenia przepustnicy, do sprawdzenia też niebieski czujnik temperatury. Jak masz możliwość to podepnij Vaga i z czytaj błędy. :)
Awatar użytkownika
raadek1990
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: raadek1990 »

na zimnym silniku wysokie obroty = ssanie u mnie trzyma obroty 1100 na zimnym 750 na cieplym
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza :D
Obrazek [url=http://imageshack.u
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”