Wskazówka Prędkościomierza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

Wskazówka Prędkościomierza

Post autor: Swieżak »

Jako ze na forum podobnych tematów jest troche a odpowiedzi na moje pytanie nie ma, załozyłem nowy temat.

Moj problem polega na tym ze wskazówka prędkosciomierza mi sie zawiesza w pewnym momencie np sie zatrzymuje nie idzie wyzej gdy przyspieszam. Gdy zaczynam hamowac normalnie opada. Wiadomo powstaje roznica miedzy predkoscia pokazywana a rzeczywistą. Gdy zatrzymam sie na swiatłach i ponownie ruszam przez chwile jest ok i potem zacinka znowu. Najgorzej ze raz zacina sie przy 80 km/h raz przy 100km/h a raz przy 50 km/h
Rezkręciłem licznik wyciągnałem wskazówke i wyglada na sprawną. Sprawdziłem rowniez czy moze gdzie sie nie blokuje ale chodziła jednakowo płynnie. Problem nie wystepuje zawsze ale zdarza sie dosyć czesto. Ktos moze mial juz taki problem i uporał sie z nim dzieki z góry za pomoc.
Niech boi się ten, którego boją się wszyscy, niech boją się wszyscy,którego boi się ten.

Moje POLO - viewtopic.php?f=77&t=7321&start=40
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Swieżak""]Rezkręciłem licznik wyciągnałem wskazówke i wyglada na sprawną[/quote]
No więc plastik nie bardzo ma sie gdzie zepsuć. a powaznie, to problem najprawdopodbniej jest w silniczku ów wskazówki. bo chyba zorientowałes się że wskazowke nasadzasz na trzepien wychodzacy z silniczka.
Koszt zegarów nie jest wielki więc wymień i po klopocie. Dla porównania możesz też podmienić od kogos kto ma sprawne zegary. wtedy bedziesz mial 100% pewność.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

A na pewno wzrasta Ci predkosc? Nie jest to czasem efekt slizgania sprzegla, obroty rosna a predkosc stoi w miejscu. Sprawdz, jezdzac delikatnie, tzn powoli dociskac gaz. Mozesz tez zrobic test, jedz np na 2 lub 3 i depnij nagle gaz.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Swieżak »

[quote=""marcin86""]A na pewno wzrasta Ci predkosc? Nie jest to czasem efekt slizgania sprzegla, obroty rosna a predkosc stoi w miejscu. Sprawdz, jezdzac delikatnie, tzn powoli dociskac gaz. Mozesz tez zrobic test, jedz np na 2 lub 3 i depnij nagle gaz.[/quote]

tak wlasnie wzrasta normalnie po chwili blokada i nagle działa znowu moze rzeczywiscie jest to zwiazane z silniczkiem.
poczatkowo myslałem o ty tak jak Ty mowisz ale wszystko działa. Wskazówka w pewnym momencie drga w miejscu i robi sie roznica.... lipa :/
Niech boi się ten, którego boją się wszyscy, niech boją się wszyscy,którego boi się ten.

Moje POLO - viewtopic.php?f=77&t=7321&start=40
Awatar użytkownika
vampirex
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vampirex »

miałem to samo. problem u mnie rozwiązał się sam nawet nie wiem kiedy.
działo mi się to tuż przed tym jak skończyło mi się ładowanie w aucie (padł alternator). po regeneracji alternatora wszystko wróciło do normy (może przypadek). Może dostarczane jest nie jednostajne napięcie do licznika i wariuje ale to tylko moja niczym nie poparta teza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”