Witam ,może ktoś wie co sie dzieje z moją polówką,wtryskiwacz raz podaje paliwo,raz nie,wymieniłem wtryskiwacz niczego to nie zmieniło,sprawdzałem cały układ zasilania od zbiornika poprzez pompkę paliwa,wymieniłem filtr paliwa i nadal jest to samo.
To fakt i jedna z opcji,jeszczebo napięcie na wtrysku jest tylko paliwa nie dostaje, myśle odkręcić jedną część przy wtrysku,a jest tam taka kopułka na 4 śrubach ,obok wtryskiwacza,może tam się coś zatyka,a powiedz mi czy jest jakiś przekaźnik który to wszystko załącza,czy to komputer steruje wtryskiem bezpośrednio,będę tutaj po pracy,koło 16stej,to jescze moze pogadamy,pozdrawiam.
Powiedzcie mi czy dobrze mi się wydaje,to o czym wyżej pisałem,to chyba należy do silniczka krokowego,bo dzisiaj nawet po odkręceniu tej kopułki już nawet w komorze paliwa nie było,zajrzałem pod spód filtra,jest tam chyba właśnie ten silniczek,on chyba otwiera tą membranę u góry,jeżeli nie otwiera on tej dyszy na dnie komory ,to i paliwo nie dostaje się do wtryskiwacza,a wtryskiwacz chodzi,ponieważ słychać dwukrotny syk powietrza z wtrysku a paliwa nie widać,czyli się coś zapchało lub też padł silniczek krokowy,jezeli się mi dobrze wydaje i dobrze rozumuję.