POlo Fox 1.0 Kat 94r.1punktowy wtrysk nie pod.paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maro6926
Newbie
Newbie

POlo Fox 1.0 Kat 94r.1punktowy wtrysk nie pod.paliwa

Post autor: maro6926 »

Witam ,może ktoś wie co sie dzieje z moją polówką,wtryskiwacz raz podaje paliwo,raz nie,wymieniłem wtryskiwacz niczego to nie zmieniło,sprawdzałem cały układ zasilania od zbiornika poprzez pompkę paliwa,wymieniłem filtr paliwa i nadal jest to samo. :(
c
cfk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cfk »

myslec ze podpiecie się po VAGa ułatwiłoby sprawę.
może komputer?
Bo czerwone jest szybsze

cFk
m
maro6926
Newbie
Newbie

To fakt i jedna z opcji,jeszczebo napięcie na wtrysku jest tylko paliwa nie dostaje, myśle odkręcić jedną część przy wtrysku,a jest tam taka kopułka na 4 śrubach ,obok wtryskiwacza,może tam się coś zatyka,a powiedz mi czy jest jakiś przekaźnik który to wszystko załącza,czy to komputer steruje wtryskiem bezpośrednio,będę tutaj po pracy,koło 16stej,to jescze moze pogadamy,pozdrawiam.
m
maro6926
Newbie
Newbie

Powiedzcie mi czy dobrze mi się wydaje,to o czym wyżej pisałem,to chyba należy do silniczka krokowego,bo dzisiaj nawet po odkręceniu tej kopułki już nawet w komorze paliwa nie było,zajrzałem pod spód filtra,jest tam chyba właśnie ten silniczek,on chyba otwiera tą membranę u góry,jeżeli nie otwiera on tej dyszy na dnie komory ,to i paliwo nie dostaje się do wtryskiwacza,a wtryskiwacz chodzi,ponieważ słychać dwukrotny syk powietrza z wtrysku a paliwa nie widać,czyli się coś zapchało lub też padł silniczek krokowy,jezeli się mi dobrze wydaje i dobrze rozumuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”