zaczne od tego ze wczoraj wybrałem sie na wycieczke do krakowa , przed samym krakowem auto zgasło i zaswiecila sie kontrolka oleju , co dziwne mialem olej ,ale dolalem litr auto postalo 4 godziny ,odpalil tuz przed wyjazdem z centrum krakowa po jakis 10minutah auto zgaslo na swiatłach , po kreceniu kluczykiem odpalil ,dojechal do nastepnych swiatel znowu zgasl tym razem juz nadobre trzeba bylo pchac :angry2: postal ,odpalilem na poboczu auto zaczelo samo dodawac gazu po czym zgasl ,odczekalem chwile ruszylem dalej po 20 postojach 6 pchaniach zajechalem do domu :banghead: :banghead:
dzis kumpel wpadl z vagiem ,podłączylem go
wyskoczyly błędy
537 - regulacja lambda nieosiagnieta wartosc kontrolna
czujnik cisnienia w ukladzie dolotowym i czujnik cieczy chlodzacej
1800
522
moze mi ktos obeznany wyjasnic co to za błędy 1800 i 522
537 to sonda lambda ale co dziwne wyczailismy ze niema sondy lambda poniewaz jest zaspawany otwór na nia ,kontaktowalem się z edim tez to potwierdzil , jak przywrócic sonde ?? zeby ja zamontowac tam gdzie byla ? znaczy tak jak jest fabrycznie
Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 12:57 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Komputer pewnie nie może dobrać dawki paliwa bo dostaje złe info z czujnika G62.
marcc_Jr pare dni temu pisałeś mi na priv odnośnie filtrów. Nie moge odpowiadać na privy jeszcze i wyslalem Ci maila. W razie czego moj mail : b.solutions@o2.pl..
foto sondy sadzac po tym ze jest czarna chyba jest do niczego ? aha wprowadzilem wszystkich w błąd sonda w 1.6 znajduje sie obok kolektora jakby ktos kiedys szukal
Paffcio
juz wszystko wiem , walniety jest czujnik temp z prawej strony i sonda to one robia to zamieszanie , przyjechal znajomy takim polo jak ja mam zmienilismy sondy i czujnik wlasnie ten z prawej strony i vag nic niepokazywal tylko ten blad 1800 zwiazany ze swiatlami ,mam winowajców
[quote=""marcc_Jr""]tylko ten blad 1800 zwiazany ze swiatlami ,mam winowajców[/quote]
to było jeszcze podmienić włącznik świateł. Opis błędu 1800 masz tu: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01800
Tyle że po angielsku.