Ramie tylnej wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Ramie tylnej wycieraczki

Post autor: Michelangelo »

Witam.
Mam takie pytanko, bo musze kupic nowe ramie wycieraczki tylnej i w zwiazku z tym chcialbym sie dowiedziec, czy do mojego 6N bedzie pasowalo takie ramie z 6N2 chyba.

http://www.allegro.pl/item926224250_ram ... szawa.html

z gory dzieki za odpowiedz
pozdro
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: rumcajs_kr »

Podpinam się do pytania...niestety na forum nie mogę znaleźć informacji z jakiego samochodu podejdzie bez problemu wycieraczka (ramię) do Poli 6N
Obrazek

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=40&t=348

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Witam

Odświeżam temat bo też mnie interesuje czy do 6N podejdzie kompletne ramię wycieraczki z 6N2, ponieważ sprzedaje taki komplet i dostałem mail-a w takiej sprawie.

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="ZbysheK"]Witam

Odświeżam temat bo też mnie interesuje czy do 6N podejdzie kompletne ramię wycieraczki z 6N2, ponieważ sprzedaje taki komplet i dostałem mail-a w takiej sprawie.[/quote]
ale komplet z silniczkiem? czy samo ramię na silniczek? Możesz dać fote ramienia z 6n2?
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Panowie i Panie...raczej Panie i Panowie, powiem tyle, po różnych przymiarkach :box: stwierdzam jedno, że Skoda Rulez. Do 6N1, na zasadzie Plug&Play pasuje ramię wycieraczki z Fabii II HB. Dla zainteresowanych mogę przesłać fotki, albo jak się uda to wrzucę może jakiegoś manuala. Instalacja jest banalnie prosta (wystarczy odkręcić nakrętkę, wymienić ramiona i przykręcić w/w nakrętkę). Komplet jak kupowałem ok.6 miesięcy temu wyszedł ok.120 PLN (ramię, wycieraczka, zaślepka) i powiem Wam,że warto. Komfort nieporównywalny do poprzedniej, a i powiem, że odmładza troszkę klapę :beach:
Obrazek

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="rumcajs_kr"]Dla zainteresowanych mogę przesłać fotki, albo jak się uda to wrzucę może jakiegoś manuala.[/quote]
to ja foty poproszę na czaja454@wp.pl
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

dawaj fote tu każdy sobie zerknie
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

mario z tego co pamiętam ma u siebie ramie od Cordoby vario też takie opływowe i ładne
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Tutaj zdjęcia zrobione dziś na PoloVWce, przepraszam za kiepską jakość, ale robione naprędce telefonem w garażu:

Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj zdjęcia części które są potrzebne (robiłem podczas montażu):

Obrazek

Osłonka na spryskiwacz i śrubę mocującą, potrzeba odrobinę "rzeźby"...

Obrazek

Ramię wycieraczki. Na końcu jest ring aluminiowy, który się dopasuje do wieloklinu na silniku tylniej wycieraczki...

Obrazek

Guma wycieraczki z Fabii II = koniec problemu z zakupem odpowiedniego w sklepach. Guma minimalnie zahacza o górną krawędź klapy,ale jest to guma więc nic złego się nie dzieje.

Obrazek

Tu zdjęcie samego trzpienia na silniku. Aby zdemontować starą wycieraczkę należy ją podważyć lekko,ale energicznie i sama się zsunie.

PoVWodzenia
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”