zamontowałem sobie (sam) nowe radio :oki: (kenwooda)
niestety przy ruszaniu bez gazu albo jadąc po kocich łbach radio wpada w drgania i "terepie" strasznie tandetnie. Jak wsadzę łapę w schowek i rozeprę go od środka to jest ok...
miał kto taki problem? wymienić kieszeń schowka? (jest troszkę zapadnięty, a na nim opiera się rękaw radia). A może wepchnąć jakąś gąbkę/pamier między rękaw a plastik...
Napiszcie mu, że trzeba wsadzić metalową fabryczną kieszeń w konsolę a następnie pozaginać wypustki do środka.
Im więcej tym lepiej i do bólu. Być może jest gotów wkładać drewniane kliny i upychać szmaty.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
1) kieszeń radia ("rękaw") jest nowy - od tegoż radia. Wsadziłem i wygiąłem tyle blaszek ile mogłem.
2) ramka (plastikowa obwoluta) siedzi sztywno - jest ok.
3) kieszeń schowka na drobiazgi (poniżej) mnie niepokoi bo jest zapadnięta trochę (myślę że ona jest winna niedopasowania radia).
spróbuję wyjąć radio i wygiąć jeeszcze więcej i głębiej w takim razie...
o szmatach i klinach nie myślałem, ale w ostateczności o tekturce lub filcu między rękaw radia a kieszeń schowka już tak...
konsola? ja tu nie widzę niczego połamanego. Jedyne co to lekko zapadnięty schowek (wypaczony)
Radio miałem tej samej firmy i serii tylko stare - rękaw radia taki sam, ale wymieniłem na wszelki wypadek (może było nie ruszać, tamten nie drżał...
nic tu nie pomoze ja przy radiu 2Dinowym gumeczki podlozylem tylko co moglem i konsola cala sie telepie i skrzypi przy nierownosciach (wina jest pewnie wagi tego radia )...ale mimo wszystko porazkowa jest ta srodkowa konsola w polowkach ciekawe jak to jest w golfach 4
a czy założyłeś gumę z tyłu radia ? (ten taki gumowy bolec) który wchodzi w otwór w konsoli - bez tego radyjko lubi latać
konsola cala sie telepie i skrzypi przy nierownosciach
u mnie nie ma takiego problemu , w golferze także siedzi sztywno - tylko tam miałem trochę mało miejsca na kabelki i jest to wszystko dość mocno upchane