nie tylko, wystarczy wejść w katalog eTech wpisać kod AEE i pokażą się wszystkie autka z tym sercem...
tak się składa że nie mam dostępu do eTecha także trzeba kogoś poprosić to wklepie AEE i zobaczymy co wyjdzie z tego
a nóż widelec okaże się że nie tylko w golfach a w skodach montowano takowy
Panowie szykuje mi się temat szklanek i teraz tak: wg katalogu Inter-Cars szklanki do mojego AKV mają wymiary grubość: 26mm, średnica 35mm i są to chyba najpopularniejsze szklanki do VAGów. Jednak na niektórych aukcjach widzę, że do 1.4 sprzedają szklanki 31mm średnica zewnętrzna. Jakie szklanki idą do AKV?
przecież każdy silnik ma numer seryjny nabity na bloku pod obudową termostatu poprzedzony literami które oznaczją typ silnika np AEX1234567,AEE123456 ITD....
moj ojciec ma cordobe 1.4 apq kurde masakra jak to sie zbiera myslalem ze jak to kupil to trup najechane 187 tys a zapierdziela strasznie i w trasie pali 6 litro niecałe. Ostatnio miał mała awarie koło z klinem scieło i nie bylo cisnienia oleju dobrze ze na postoju to bylo. Naprawa 1100 zł ale uwierzyc nie chcialem ze ten model ma koło z klinem jak w Tdikach.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
[quote=""suhhar""]moj ojciec ma cordobe 1.4 apq kurde masakra jak to sie zbiera myslalem ze jak to kupil to trup najechane 187 tys a zapierdziela strasznie i w trasie pali 6 litro niecałe. Ostatnio miał mała awarie koło z klinem scieło i nie bylo cisnienia oleju dobrze ze na postoju to bylo. Naprawa 1100 zł ale uwierzyc nie chcialem ze ten model ma koło z klinem jak w Tdikach.[/quote]
Mam APQ u siebie, pompa oleju jest pędzona kołami zębatymi (inaczej niż np. w AEX gdzie pompa pędzona jest łańcuszkiem) ale pompa jest schowana w obudowie, nawet po zdjęciu miski olejowej nie ma do niej dostępu bezpośrednio. Zębatki są na klinie?? :shock: Czy zapierdzela hmm powiedziałbym szału nie ma ale ja mam classica a on jest ciężki 950kg i trochę brakuje w trasie.
tak zebatka ma klina ktory wchodzi w obudowe pompy oleju i ja napedza tym samym tworzy cisnienie w ukladzie, kto to wymyslil to nie wiem ale jakis baran.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!