[6n2] Ciągnie w lewo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
okinoi
Początkujący
Początkujący

[6n2] Ciągnie w lewo

Post autor: okinoi »

Witajcie,
Jako że już końcówka zimy zmieniłem opony na letnie, Na przód zarzuciłem nowe goodyear exellence na tyle zostały stare, ale dobre jakies tam oponki. Wszytsko ładnie wyważone dobite tlenu tyle ile ma być, a czuje że ściąga troche w lewo...Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny, podpowiecie coś ?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

W zbieżności i hamulcach problemu doszukać się musisz :starwars:
Obrazek
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Zbieżność jest kulawa, możliwe jest żeby sie zbieżność przestawiła od tak, ? tzn teoretycznie wszytskie gałki, końcówki są ok. Czy jednak coś musiało sie na naszych polskich drogach rozj*** ?:)
Awatar użytkownika
lagoc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lagoc »

Może głupio ale zapytam- a same w sobie opony ? tzn. czy poprzednie na których ustawiałeś zbieżność były ok ? Ja miałem coś takiego, że zbieżność ustawianą miałem na nowych letnich i było ok a jak założyłem "stare" zimówki lekko ściągało na jedną ze stron :write:
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Nie ustawiałem zbieżnośći, w tym carsie... Jak kupiłem to były letnie i bylo ok, zarzuciłem zimówki tez było ok, teraz zarzuciłem nowe letnie na przód i jest kiszka, jutro jade na roki żeby mi go wytrzepali, jak wszytsko ok to będzie ustawiana zbieżność, jak chu*** to wydaje mi sie że tylko końcówka drążka mogła paść to wymienie i ustawią mi ta zbieżność. Ciekawi mnie tylko czy zbieżność może sie sama od siebie przestawić nawet jak wszytskie drążki, końcówki itp... są ok ?
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Oczywiście, że może się przestawić. Tolerancja zbieżności to jakieś 00*40' Wystarczy, że źle wjedziesz na krawężnik i papa.
W tamtym roku wpadłem w dziurę za zakrętem. Nic nie uszkodziłem ale zbieżność została w dziurze.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”