Problem z zamkiem Bagażnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Problem z zamkiem Bagażnika

Post autor: Tomcioxxx »

Witam, mam problem u ojca w aucie z zamknięciem bagażnika, można ,,walić'' i nic, wcześniej za tym 3 strzałem łapał :)
Muszę klapę docisnąć i zakluczyć, wtedy jest zamknięta. Skobelek zamka załapuje jak go palcem popchnę. Próbowałem ustawiać zamki i odboje co pomogło, ale nie na długo... Dodam że nie ma zamka centralnego i ten skobelek jest pokryty gumą która jest trochę wytarta. Może ktoś miał ten sam problem, proszę o pomoc ;) :crazy:
t
tommy76
Początkujący
Początkujący

Post autor: tommy76 »

A spróbuj podregulować ten skobelek za który zaskakuje zamek
Green dragon
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mr_raven »

mialem to samo zeby zamknac tylna klape moglem walic jak za tesciowa i nic i nic dopiero za ktoryms razem sie zamykala ale raz mnei juz to wpienilo pojechalem do garazu zdjolem tapicerke z klapy i wd40 i pryskalem po wszyskim co tam bylo :) no i do tamtej pory jak reka odiol sama sie zamyka nie trzaskam puszcze i samo ja przyciagnie ;)
Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Post autor: Tomcioxxx »

Może w weekend to sprawdzę, rozbiorę, ale ta część zamka co się zamyka wydaje mi się że za późno łapie, w mojej polówce robi to o ok. 0,5cm prędzej.
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

podepne sie pod temat, mam takie problem ze ja z kolei nie moge wogle otowrzyc bagaznika.
osotatnio udalo mi sie dostac i otworzyc od srodka potraktowalem wszystko wd i nic.
dodam ze autko kupilem niedawno z miesiac temu i nieotwieral sie od poczatku, gdy wkladam kluczyk wogle sie nie przekreca, jakby nie pasowal(jest taka mozliwosc?), moze rozebrac go na czesci drobne i wyczyscic?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""daro87""]dodam ze autko kupilem niedawno z miesiac temu i nieotwieral sie od poczatku, gdy wkladam kluczyk wogle sie nie przekreca, jakby nie pasowal(jest taka mozliwosc?)[/quote]
Ja obstawiam że klapa była wymieniana. Dlatego kluczyk nie pasuje do wkładki. Poszukaj w swoim mieście ludzi którzy zajmują się dorabianiem kluczy itp. w wawie taka operacja (2 lata temu) kosztowała 70zł razem z wyjęciem wkładki z klapy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”