Zanim napisałem ten post przeglądałem forum, ale nie znalazłem rozwiązania problemu.
Jest następujący. Mam POLO z 2004r., 1,4 TDI, 75 KM, Przebieg 182.000 km, od dwóch tygodni rzuca kabiną na boki jak dodaje więcej gazu na 3ce, 4ce lub 5ce. Jak dodam trochę mocniej gazu np. przy wyprzedzaniu, to samochód drży, praktycznie cała kabina lata, czuję jak łydki mi latają. Jak puszcze gaz albo wcisnę sprzęgło to drżenie ustaje. Nie wiem co to może być.
Niedawno z innych powodów wymieniłem oba przeguby zewnętrzne półosi, prawy przegub wewnętrzny, (w lewym tylko osłonę bo jest ok), przekładnię kierowniczą.
Trochę poczytałem na forum i myślałem może że za mało oleju w skrzyni. Mechanik dolał 0,5 litra ale nic nie pomogło i dalej rzuca. Kierownica prawie w ogóle nie drży jak to było przy przegubach, TYLKO KABINA.
Byłem na wyważeniu kół - też nic nie pomogło. Opony też nowe - z listopada 2010r. goodyear ultragrip
Nie wiem co to może być, może macie jakiś pomysł. Jak można sprawdzić czy łożysko "koła" jest zepsute. Myślicie że to łożysko?? JA JUŻ NIE MAM POMYSŁÓW. PROSZĘ O POMOC