Gaweł 9N 1.4 TDI Foto na Parabolach :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

audio maniak :D

[quote=""Gaweł""]Gwintu nie chciałem ze względu na to że autko miało być komfortowe. Postawiłem na springi Eibacha i amorki Bilsteina standardowe B4. [/quote]
kolejny stereotyp - gwint różni się od kit'a nagwintowanym amortyzatorem a nie sztwnością :P Ciekawi mnie czy będziesz odczuwał komfort na takim kole i profilu opony :D myślę że jest to nieodczuwalne czy jest to seria czy kit/gwint :D zakładaj jak najszybciej
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

No tak ale w cenie mojego kitu jest gwint MTS-A ,a takiego nie chciałem. Można by jeszcze poszukać markowych używek tylko z nimi ciężko na alledrogo.
Co do komfortu na 17" to mi się podoba :crazy: ale nie chciałem go bardziej utwardzać dlatego wybrałem Eibacha podobno jest miękki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

Działaj działaj, dobry wybór z amorkami :oki: ja już w sobotę działałem i zmieniłem koła :) musimy umówić się na sesję w trzech z nowaczkiem87
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Gaweł
Rozumiem, że Parabole zostają nadal?
Dobrze się prezentował jak widziałem w tamtym sezonie jeszcze, to są 17, co nie?
Może się kiedyś ustawimy, bym sobie je przymierzył do siebie :blush2: :grin:
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Tak więc dzisiaj kit został założony i mimo że jest na wąskich zimówkach to w zakrętach prowadzi się o niebo lepiej :thumbsup: . Jest minimalnie twardszy jutro postaram się założyć ALU i zobaczę jak się będzie prowadzić :grin: .
Jeszcze się zawias dobrze nie ułożył więc fotek żadnych nie dodam :blush2:
Parabole (17") zostaną z Polo na zawsze jak coś to możemy przymierzyć je do MK3 na środowym spocie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Gaweł
no to dobrze, że zostają bo pasują tu idealnie, już widziałem jedno MK3 na tych felgach i godnie się prezentuje.
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""Gaweł""] w zakrętach prowadzi się o niebo lepiej :thumbsup: [/quote]

jak chcesz żeby było jeszcze lepiej to wymień tylną tuleje wahacza przedniego na pełną z poliuretanu lub ori z ibizy cupry po 2005roku, ja na dniach będę montował taką razem z gwintem u brata w 9n3, żeby zobrazować o co mi chodzi krótkie wideo: http://www.youtube.com/watch?v=WJaZ4yLCTeg
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Tuleje z cupry już u mnie siedzą :D filmik jest świetny. Chciałem je teraz albo jesienią zmieniać na serię ale po obejrzeniu filmiku zastanowię się.
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

sam zmieniałeś może? bo właśnie obmyślam plan żeby to zrobić bez prasy i wyciągania całej konsoli tylko samego wahacza, nie zmieniaj na serie ! przypomnij sobie to stukanie w pedał przy dohamowywaniu !
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Robiłem w jakimś ASO we Wrocku i robili taką wymianę pierwszy raz. Można oczywiście użyć ściągacza albo jak się ma dobrze zaopatrzony garaż to dało by radę zrobić go samemu http://allegro.pl/sciagacz-tulei-skoda- ... 34105.html.
Co do wymiany tulei to przy 1.4tdi dochodzi pewien mały denerwujący drobiazg nasilający się zimą viewtopic.php?f=22&t=22772
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

no jego polo jeździ na 195/45/16 , mocno odczuwalne są te drgania? po wymianie na kit'a jest gorzej czy lepiej? kurcze właśnie takie urządzenie do ściągania sam chciałem wykombinować nawet nie wiedziałem ze coś takiego jest, ale ja mam plan na wersje ulepszoną bo stara tuleje będzie wypychana nową tuleją zblokowana z jednej strony wchodząc w tym czasie na swoje miejsce, a z drugiej strony stara będzie wchodziła w kawałek rurki dobranej odpowiednią średnicą.
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Ja przejechałem na tych tulejach już ok 20tys km i przyzwyczaiłem się do drgań. Są uciążliwe bo trzeba na wyższych biegach (4,5) utrzymywać autko powyżej 2tys obr. albo jechać ze stałą prędkością. Zimą jest gorzej. Nowy kit nic nie zmienił w sprawie drgań.
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

założyliśmy gwint, ale tuleje na razie zostały ori. pokazuj swoje polo jak na nowym zawiasie to wygląda, bo na maksa skręconym gwincie z tyłu nie ma wcale za nisko, urwaliśmy na oko jakieś 5-6cm u niego.
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Wrzucę fotki dopiero jak będzie na letnich bo teraz wygląda jakby miał lodówkę w bagażniku :). Tył u mnie bardzo ładnie osiadł ale przód nie chce się poddać :evil: . Chyba przez to że te same sprężyny są do 1.9 TDI i 1.8T ,a tam waga na przedniej ośce jest większa o ok 70kg. Zobaczymy za kilka tyś km :grin: .
Co do letnich kółek to usuwane są z nich wspomnienia zeszłego sezonu :blush2:
Takie małe spy foto na szybko i robione telefonem więc nie oddaje całkowice efektu lustra :crazy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

no to chyba historia się skończyła bo nastał następca ze stajni VW z dużo mocniejszym silnikiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”