Polo 6N by chazol - Pimp Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: chazol »

Dziś śmigam na przegląd. Fakt że ważny do 11 marca ale... z braku czasu jadę już dziś.

Dla przypomnienia wszystkim przegląd dla posiadaczy LPG cena - 162 zł.
Należy zabrać ze sobą homologację na butle + dowód rejestracyjny pojazdu.
I być dobrej myśli że wszystko jest OK. ( ja wierze że jest ... ale :crazy: bywa różnie)
Oto moje : PIMP POLO
Zobacz także www.nysazgorzelec.pl
GG: 4014674
WROCŁAW / ZGORZELEC
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

...i mieć zatankowany gaz :grin: moja Żonka pojechała kiedyś bez (ale chłop blondynkę przepuścił) :lol:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

No i się nie udało :butcher: 161 zł w plecy na dzień dobry :butcher:
Trochę załamka. Fakt wiedziałem gdzie trzeba jeszcze coś poprawić ale doszło coś o wiele "lepszego".

Obrazek

dziś jestem już umówiony na telefon w sprawie napraw. Koszta dość spore bo gość wyliczył mi to na 500 zł plus nowy tłumik plus ustawienie gazu. najtańszym kosztem jakieś 800 zł. Dodatkowo nowy przegląd. Mam nadzieję że w 1000 zł się wyrobie. Na szczęście mam jeszcze do 11 marca czas (dowód ważny). Plusem jest to że po poprzednim właścicielu nikt auta nie badał
:banghead:

P.S. A miały być felgi.... :bow:
WROCŁAW / ZGORZELEC
Awatar użytkownika
dogu
Konkretnie zainteresowany

Post autor: dogu »

Co to za stacja diagnostyczna?? Od kiedy płaci się za nie podbity przegląd ?? U mnie na stacjach jak wykryją usterki to każą wymienić i przyjechać ponownie ale wszystko dobywa się FREE :D
Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Tak to niestety już jest : :!:
WROCŁAW / ZGORZELEC
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""dogu""]Co to za stacja diagnostyczna?? Od kiedy płaci się za nie podbity przegląd ?? U mnie na stacjach jak wykryją usterki to każą wymienić i przyjechać ponownie ale wszystko dobywa się FREE :D[/quote]

znaleźli jelenia to doją :crazy:
Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

hola hola z tym jeleniem jak byś znał ustawy to byś wiedział. :commando:
Ale ty robisz przegląd u Bolka Pompki :buba: to nie płacisz.
P.S. Poczytaj ustawy :thumbsup:
A tak całkiem serio to przynajmniej wiem co jest nie tak. Wydaje mi się że trochę naciągane było to z tym drążkiem. Może myśleli że im dopłace do interesu.
Zawsze jest opcja B.
Mój znajomy ma znajomego którego znajomy to Bolek P. a on samochodów bez przeglądu nie wypuszcza.
Ale to mario wie najlepeij ;)
WROCŁAW / ZGORZELEC
Awatar użytkownika
dogu

Chazol u nas wylglada to tak :) Jade na stacje diagnostyczna na przegląd Daje panu kluczyki i dowód On wjeżdża na kanał i sprawdza :) Po oględzinach jeżeli wszystko git wbija pieczęć i po sprawie Jeżeli nie to mówi co trzeba naprawić/poprawić i później przyjechać Odjeżdżam nic nie płacąc :grin:

..Co to za ustawa która każe płacić za nie podbity przegląd?? Daj jakiś link lub coś Chętnie poczytam
Awatar użytkownika
christopherek

Post autor: christopherek »

jak to nie ustawiona lampa?przeciez po to masz przegląd żeby ją ustawili przynajmniej u mnie tak było
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Na dole pod uwagami jest dziennik ustaw. Ja zadzwonie do praw konsumenta czy mogli tak zrobić. Światła jak zauważyłeś też mega dziwna sprawa. Przecież mechanik by mi tego nie ustawił na oko. Musi byś stacja diagnostyczna. Dziwna sprawa
WROCŁAW / ZGORZELEC
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

chazol może Ty po prostu coś źle zrozumiałeś kolesia...jak po naprawie uderzysz do nich to koleś powinien sprawdzić tylko te rzeczy, które zaznaczył, że są do zrobienia...wtedy płacisz tylko jakąś tam część...a o wyjeżdżaniu ze stacji z listą rzeczy do naprawy i nie płaceniu ani złotówki w życiu nie słyszałem...i jakoś nie chce mi się wierzyć w to...co do lampy to tak jak kolega niżej napisał...po to jest przegląd żeby koleś podregulował to...ja podam tylko swój przykład...byłem w zeszłym roku na przeglądzie, wszystko przeszło tylko koleś się doczepił, że nie mam wstecznego lusterka, bo akurat kilka dni wcześniej odpadła mi ta stopka trzymająca lusterko i akurat nie zdążyłem przykleić...koleś powiedział, że podbije mi przegląd, ale jak przyjadę na następny dzień i pokaże, ze lusterko jest na swoim miejscu...tak też zrobiłem, ale kasę zapłaciłem już pierwszego dnia... :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
dogu

[quote=""Toto""]a o wyjeżdżaniu ze stacji z listą rzeczy do naprawy i nie płaceniu ani złotówki w życiu nie słyszałem...i jakoś nie chce mi się wierzyć w to[/quote]
Przyjedz do Dębicy a się przekonasz Jeszcze nigdy ani grosza nie zapłaciłem za nie podbity przegląd :)
Końcem października robiłem przegląd Polo Przyczepił się ze głośny wydech i tylne lewe kolo słabo hamuje Oddal dowód,kazał naprawić i przyjechać z powrotem:) Widocznie co region to inne obyczaje :)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

chazol sorry 161 zł za co?? kurna pojechałbym do nich jeszcze raz z naprawionym autem żeby jeszcze raz zbadali sorry ale 20 zł im się należy
Metalowców.. skurwysy...ny podjedź na Robotniczą we Wrocku może sa upierdliwi ale przynajmniej nie kasują takiej sumy
Awatar użytkownika
chazol
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

No ale to musi być stacja okręgowa bo przegląd z gazem.
Dzisiaj bede sie dowiadywał jak się sprawy mają u rzecznika konsumenta.
WROCŁAW / ZGORZELEC
Awatar użytkownika
WaCki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: WaCki »

Nie wazne jaka stacja, podbijalem przeglad z Gazem i bez i jest tak jak pisze Dogu, nigdy w zyciu nie placilem za przeglad jezeli cos bylo do zrobienia.

Dogu ty sie ludziles, ze ci przeglad podbije z tym wydechem :crazy:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”