Centralny (ori) buczy po otwarciu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MICHAL
Mały interesant
Mały interesant

Centralny (ori) buczy po otwarciu

Post autor: MICHAL »

Witam.Ostatnio cos sie dzieje z centralnym zamkiem.Po przekreceniu kluczykiem (otwarciu) dzrzwi centralny otwiera wszystki dzrzwi (3d) i buczy tak z ok.10s. Jesli na otwartym jeszcze raz otworze to przestaje buczec.Co to moze byc?
l
lucas3512
Newbie
Newbie

Post autor: lucas3512 »

któryś z zamków może się z lekka przycinać i pompka podaje ciśnienie do pełnego otwarcia lub możesz mieć małą nieszczelność na którymś przewodzie...
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

Gdzieś w układzie masz nieszczelność lub pompka ma zawilgoconą elektronikę(od spodu pod ta białą pokrywką).
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
n
neu_my
Newbie
Newbie

Post autor: neu_my »

Kolego MICHAL rada ode mnie o ile jeszcze masz problem ze swoim centralnym to w bagażniku po prawej stronie na ścianie pod wykładziną znajdyje się pompka, od której odchodzą przewody pneumatyczne odłącz przewód który idzie do rygielka wlewu paliwa zatkaj palcem i sprawdź czy hula... bo w tym rygielku jest taka gumka którza lubli od oparów (??chyba??) pęknąć i jest stąd nieszczelność;). Sprawdź czy przypadkiem nieto, bo już wiele piw "zarobiłem" za taką naprawę;)
pozdrawiam
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

[quote=""neu_my""]Kolego MICHAL rada ode mnie o ile jeszcze masz problem ze swoim centralnym to w bagażniku po prawej stronie na ścianie pod wykładziną znajdyje się pompka, od której odchodzą przewody pneumatyczne odłącz przewód który idzie do rygielka wlewu paliwa zatkaj palcem i sprawdź czy hula... bo w tym rygielku jest taka gumka którza lubli od oparów (??chyba??) pęknąć i jest stąd nieszczelność;). Sprawdź czy przypadkiem nieto, bo już wiele piw "zarobiłem" za taką naprawę;)
pozdrawiam[/quote]

Racja
U mnie właśnie tam była usterka i pompa hulała jeszcze z 20 sekund po zamknięciu auta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”