witam, pewnie juz o tym bylo ale nie moge jakos sie dokopac...
moje polo 9n (1,4 TDI 2004 r) lubi zapalic sobie kotrolke check motor (taka zolta z ikonka silnika). dzieje sie tak przy odpaleniu auta i zwykle obcina wowczas moc. Po restarcie, tzn. wylaczeniu silnika i ponownym wlaczeniu dostaje moc spowrotem, a kontrolka nadal swieci przez paredziesiat kilometrow, po czym gasnie i wszystko wraca do normy a za 2-3 tyg sytuacja sie powtarza. jezdze tak jakies pol roku. w serwisie komputer pokazuje chwilowy blad - bylem 2 razy. probowalem paru rzeczy: - -zalanie paliwa pod korek - bo czytalem ze male disesle nie lubia jezdzic na oparach -nie pomaga
-w sierpniu wymienialem olej i wszystkie filtry - bez zmian
-wydawalo mi sie rowniez ze kontrolka zapala sie np po umyciu auta lub w czasie deszczu czyli po kontakcie z woda- doswiadczalnia nie potwierdzily tej tezy
-pozostaje sonda lambda lecz nie wieze by 4 letnie auto z malym przebiegem (niecale 50 tys -czyli 10 na rok) mialo walnieta sonde, a po za tym komputer nie daje takiego komnikatu
czytalem w gazecie ze to normalne dla tego mojego auta i olalem to, lecz chcialbym wiedziec co jest grane? HELP ;-)