Świecąca sie lampka temperatury

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Strainger
Newbie
Newbie

Świecąca sie lampka temperatury

Post autor: Strainger »

Witam

Posiadam Polo 1,4 clasic z 1997 roku

Mam problem ze świecącą się lampka temperatury, tzn. wymieniłem kruciec wraz z czujnikiem i termostat, ponieważ był uszkodzony, a lamka temp. swieci sie przeywanym światłem.
Nie wiem co na to poradzić, prosze o pomoc?

Acha i jeszcze jedna sprawa

Przy obfitych deszczach autko przecieka, tzn. spod deski rozdzielczej od strony pasarzera cieknie woda (jakby spod dmuchawy), czy ktos miał taki problem i co na to począć?

Tymczasem, czekam na podpowiedź... :lol:
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Jak kontrolka Ci miga to oznaka ze masz za mało płynu w układzie chłodzenia.
G
Glaca
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Glaca »

Jeżeli świeci się ciągle to albo odłącz i podłącz akumulator, aby zresetowac całą elektrykę. Lub jak napisał kolega wyżej dolej płynu chłodniczego. A ta woda z jakiego miejsca wycieka? Z wlotu powietrza pod szybą ? Posprawdzaj uszczelki, może któraś skruszyła się i naderwała :]
Awatar użytkownika
Strainger
Newbie
Newbie

Post autor: Strainger »

Płynu chłodniczego mam napewno dość, bo kilkukrotnie sprawdzałem a temp. jest okej.

A te uszczelki to gdzie mam zobaczyć - koło dmuchawy od wewnątrz czy od strony silnika pod szybą?
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""Strainger""]Przy obfitych deszczach autko przecieka, tzn. spod deski rozdzielczej od strony pasarzera cieknie woda (jakby spod dmuchawy), czy ktos miał taki problem i co na to począć?[/quote]
pewnie sie odplyw zatkał liściami i innym syfem i woda wali przez filtr a nastepnie silnik dmuchawy do kabiny. Trzeba wyciagnac filtr kabinowy i wyczyscic wszystko dookola , pod tym plastikiem pod wycieraczkami co sie tam zebrało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”