Problem ze spalaniem.. Zamula i szarpie..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adrgra
Newbie
Newbie

Problem ze spalaniem.. Zamula i szarpie..

Post autor: adrgra »

Witam

Posiadam poloówke z 97 r. z silnikiem 1,4 autko kupiłem w sierpniu poprzedniego roku i wtedy samochod spalał mi ok. 6,5l jazdy po mieście, od jakiegoś czasu samochód zaczął mi sie psuć mianowicie zaczeły spadać obroty i auto muliło. Żaden mechanik nie był w stanie powiedzieć mi o co chodzi, to zaczełem wymeniać po kolei świece, filtr powietrza i paliwa jednak to nie pomogło i dalej obroty spadały i auto zamulało, do tego zaczeła mi sie podłoga nagrzewać i wtedy kolega powiedział mi że to katalizator, więc go wyciełem wstawiłem tłumik i problem znikł, podłoga przestała sie nagrzewać, obroty przestały spadać (katalizator był całkiem zapchany), jednak jeden problem pozostał autko strasznie szarpie gdy gazuje, dodam że spala mi na tą chwilę ok 12l..... niewiem co mam teraz zobić wymienić pompę paliwa? dodam że jazda na rezerwie nie jest mi obca, a samochod pare razy sam mi stanoł z powodu braku benzyny... Niewiem czy teraz kupić tą pompę czy może co innego ... filtr paliwa wymieniłem.. BARDZO PROSZĘ O POMOC :(
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

Poczytaj na forum o czyszczeniu przepustnicy, termostatach i sondzie lambda - szarpanie to moze przepustnica, spalanie termostat lub sonda lambda.
a
adrgra
Newbie
Newbie

Post autor: adrgra »

a pompa paliwa nie ma z tym nic wspólnego? bo wiem że ją zakatowałem
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”