[9n] Błąd pasów bezpieczeństwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
leszekmur21
Newbie
Newbie

[9n] Błąd pasów bezpieczeństwa

Post autor: leszekmur21 »

witam wszystkich mam polówkę z 2002 r. i miałem małą stłuczkę tj. wystrzeliły mi poduszki i zablokowały się pasy. Z powodów finansowych mam zamiar założyć zwykłe pasy bez tego pirotechnicznego bajeru. Moje pytanie brzmi czy po zamontowaniu takich pasów i poduszek powietrznych da się usunąć wszystkie błędy z kompa? Pozdrawiam
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

musisz zrobic co nastepujace:
wymienic obie poduszki wraz z kierownica(bo moze obcierac poduszka o "niewidzialnie" wygieta kierownice od temperatury wystrzalu) i kokpit - poduszki okolo 500zl sztuka allegro i nowy kokpit okolo 1100 zl allegro
wymienic pasy na takie same (o tych samych numerach seryjnych wraz z ladunkami pirotechnicznymi) - uzywane kupisz na allegro za 500-600zl
wymienic sensor airbagow na taki sam o TAKIM SAMYM NUMERZE I TYM SAMYM INDEXIE - np. 1C0 909 605K index 03 - to wazne poniewaz moze sie okazac ze jesli bedzie inny index nie dzialac boczne poduszki i zapali sie lampka airbagow na desce rozdzielczej na stale

czujnika w zderzaku nie ma , a sensor airbagow siedzi gleboko pod radiem - dostaniesz sie od lewego i prawego boku gdzie sie trzyma nogi(na wysokosci pedalu gazu). trzeba odkrecic puleczki pod kierownica i schowkiem i odgiac boczki mocowane na rzepy przy miejscach na nogi. sensor jest na 3 sruby odkrecisz plaskim kluczem nie pamietam rozmiaru.

wszystko na odpietych klemach od akumulatora
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""dywan102""](bo moze obcierac poduszka o "niewidzialnie" wygieta kierownice od temperatury wystrzalu)[/quote]
wymieniałem kilkanaście jaśków i jeszcze nie widziałem wygiętej kiery od "temperatury wystrzału" pomyśl logicznie chciałbyś się przytulić do czegoś takiego :mrgreen:
co do cen pierwszy lepszy jasiek po taniości http://moto.allegro.pl/airbag-poduszka- ... 58404.html
http://moto.allegro.pl/air-bag-poduszka ... 11786.html
a teraz pasy wystarczy poszperać chwilkę - komplecik :wave: http://moto.allegro.pl/vw-polo-2002-200 ... 69817.html
co do sensorka to po co wymieniać skoro w autku siedzi tylko z crashem - wykasować i po sprawie lepiej mieć swój niż z alledrogo po przejściach (choćby nie był wyczyszczony to i tak przeżył swoje na szrocie , a potem poczta lub kurier i co chwila o glebe) , a i tak możesz trafić na sensor z czego innego (do numerku i indeksu trza jeszcze dołożyć coduring i to jest najważniejsze)
a teraz co do pytania o pasy - do 9N chyba nie wychodziły zwykłe - tylko z napinaczem , możesz zregenerować swoje ale nie polecam - to jednak jest bezpieczeństwo - wykasować można wszystkie błędy nawet bez pasów ale tej metody także nie polecam
Obrazek
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

to jak to sie stalo ze wymienilem poduszke u siebie i ocierala sie o kierownice i trzeszczala na wertepach i dziurach.
dopiero druga kierownica zalatwila sprawe.

WLASNIE TAKICH MAGIKOW JAK TY SIE OBAWIAM
JAK JUZ KTORES AUTO ZREGENERUJESZ TO WJEDZ W SCIANE I SPRAWDZ CZY DZIALA ZANIM KOMUS DASZ/SPRZEDASZ.
wszystko co moglem za pieniadze ktorymi dysponowalem i mam nadzieje ze mam bezpieczne auto
kto wie moze taki jak ty wlasnie magik sprzedal mi sensor, oby nie.
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

Błędów ze sterowników poduszek się nie usuwa ani nie kombinuje z nimi, są jednorazowego użytku, o czym mówi producent oraz świadczą o tym regulacje prawne.. Tu nie chodzi o jakieś pierdoły typu mrugające kontrolki tylko o bezpieczeństwo na którym się nie powinno oszczędzać.. Warto też wymienić tasiemkę od poduszki bo po wystrzale lubi się stopić.
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

dywan102
to że Ty kupiłeś troche droższe części nie znaczy że możesz najeżdżać na kogoś - podałem przykładowe linki z cenami - a jeśli obawiasz się "TAKICH MAGIKÓW" to po co kupowałeś od nich sensor - zresztą nie jeden , nikomu tego nie życzę ale oby zabanglał , kolega chciał po taniości więc podałem możliwe rozwiązanie
Gulunio
masz rację po wystrzale sensor do kosza tylko że to niestety nie nasze realia $$$$
Obrazek
l
leszekmur21
Newbie
Newbie

Post autor: leszekmur21 »

A orientujecie się może czy jest różnica między pasami do różnych nadwozi polo tj. 3D i 5D?
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

poniekad dlugoscia i mocowaniem u dolu przy drzwiach?
k
krzych67
Newbie
Newbie

Post autor: krzych67 »

Na pewno inne są mocowania ale więcej na interesujący Cię temat czytaj pazdziernik 2010
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”