hej kolego
a możecie mi powiedzieć "który" kabelek w okolicach stacyjki mam szczególnie obdarzyć swoją uwagą???
od wczoraj mam identyczne objawy - dojechałem do celu spoko, odpalam - lipa...
chodzi o kable już bezpośrednio z wyjścia z "bębenka stacyjki" tego gdzie się klucz wkłada, czy bardziej o te kostki - 2 z lewej (duża i mała czarne) czy te 2 z prawej (duża czarna, mała czerwona)
no i oczywiście jw. - jak docisnę długie to wszystko działa - i nawiew, i wycieraczki, i szyba... MAGIA
dzienx
trochę się jeszcze w tym pobawiłem (póki jasno było przed blokiem) i wyszło na to że trzeba było "pooperować" trochę kablami tymi co zakończone są czarną wtyczką (białe gniazdo - chyba 6 albo 8 pin'ów) - ta najdalej od kierownicy - i efekt był taki że jak się wkładało kluczyć do zapłonu i przekręcało w pierwsze położenie to zapalała się lampka we włączniku świateł, dział nawiew, działała szyba, potem postojowe nadal wszystko działa, i światła mijania i dup@... kluczyk wyjąć, pognieść kable, i znowu do momentu włączenia świateł działało... pytanko - czy u Was odejścia kabli - bo u mnie z tych grubych to odchodzą jeszcze inne cieńsze - też są tak fachowo zrobione jakby była tylko izolacja zeskrobana i dosztukowany dodatkowy przewód i tylko owinięte to kilka razy taśmą izolacyjną z mieszkiem??? bo u mnie tak to wygląda (mało profesjonalnie i fachowo...), chyba że mam jakieś polo "nie ten teges" :|. Żeby to zdjąć to tylko tapeciak do ręki i krojenie delikatne - bo to chyba coś tam nie styka...