Witam, mam pytanie czy idzie jakoś naprawić tylne parapety ew. zakupić nowe? Ponieważ borykam się z syndromem latającej półki .
Niżej podaje zdjęcia uszkodzeń i nieudolnej przeróbki którą wykonał poprzedni wł.
Z góry dzięki za podpowiedzi
Ok, dzięki za zdjęcia. Już pewna koncepcja na naprawę jest...
Może ktoś z forum ma na sprzedaż takie rzeczy? Jeżeli nic z tego nie wyjdzie to zostaje wypad na szroty.
Ja mam też uszkodzone i pod bolce które wchodzą dałem gumę na taśmie samo przylepnej, oraz na klapie kątownik aluminiowy z dwóch stron (przy zamykaniu klapy nachodzi na półkę i dociska ja do końca. i nie mam problemów półka nie wypada i nie trzaska się. Co do nowych znajoma w sklepie ma na stanie ale nie pytałem o ceny.
Ja bolce okleilem taśmą która uzywa sie do uszczelniania okien. Kupuje się ją na metry albo w gotowych opakowaniach.
Dzięki temu bolec jest grubszy i wchodzi na wcisk. Ta sama tasmą okleilem lewy i prawy parapet na ktorym spoczywa półka i juz nie tlucze sie na dziurach
Muszę spróbować z tym obklejeniem, dopóki nie znajdę prawego parapetu (lewy na szrocie za 5 zeta). Gdyby miał ktoś prawy nieuszkodzony to niech pisze na pw. Mógłby ktoś podać nr katalogowy tego elementu?