1) Półka w niczym nie przeszkadza - wszyscy ją mamy

Nie trzeba jej demontować. Jeżeli nie masz osłony, to znaczy, że masz mniej do odkręcania. Jeśli nie wiesz o czym mówię, poszukaj na forum - ktoś kiedyś o to dokładnie o to pytał. Okazało się, że było to montowane chyba tylko w najbardziej wypaśnych wersjach. Daje ona tylko tyle, że potencjalna blondynka powie, że pod nogami nic nie ma - są tylko pedały, bo nic poza tym nie będzie widzieć.

Po prostu zasłania to dostęp do czujka stopu, modułu komfortu etc. - po prostu masz plastikową płaską powierzchnię od dołu. Wątek został założony, bo ktoś odkrył (wszyscy to mamy) 2 bądź 3 wolne miejsca na śruby do przykręcenia czegoś (czytaj osłony) i nie wiedział po co to jest.
2) Chciałbym zauważyć, że zdjęcie z mojego samochodu wygląda tak samo jak to z tego wątku co podesłałeś. W zasadzie to mogłem dać Ci linka a nie zdjęcie. U mnie jest jedynie wymontowany włącznik/czujnik STOPu. Zwał to psujące się ścierwo (taaaak to nie ominęło i mnie) jak zwał. Dlatego widać dyndającą wtyczkę

-
3) Zdjęcie nawiewu znacząco ułatwia sprawę. Masz lepszy widok co masz robić i więcej miejsca. Wyjmowałem to i wiem co mówię. Może da radę wyjąć moduł bez okręcania nawiewu (nie wiem, nie próbowałem), ale po co się męczyć, skoro zdjęcie nawiewu to 1 minuta roboty... Poza tym jest to tak łatwe, ze można to zlecić 6-latkowi....
Tak to wygląda gdy jest nawiew:

4) Tak jak napisałem, moduł wysuwa się tak jakby w stronę fotela. Musisz przyjąć dobrą orientację tego zdjęcia względem rzeczywistości. Zdjęcie jest zrobione tak, jakbyś leżał na podłodze na plecach głową w kierunku przodu Polci. Widać pionowy pedał hamulca. Na tym zdjęciu właśnie dlatego widzisz jak na dłoni jak wyjąć moduł, bo jest zdemontowany nawiew.

Wrzucę Ci zdjęcie samego zdemontowanego nawiewu. Może to Ci pomoże wyobrazić sobie jak to tam wygląda:

6) (a w zasadzie chyba powinno być 5

Chyba wiem o czym mówisz. Przypominam sobie coś takiego. Chyba u mnie też coś takiego jest, ale nie jestem teraz pewien w 100%. Przejrzałem teraz swoją galerię z prac nad silniczkiem V68 i nigdzie nie dojrzałem foty, która pokazywałby okablowanie modułu. Widać same końcówki - wtyczki, ale nie o to przecież Ci chodzi.
Jak będę miał czas i będzie mi się chciało, jutro zrobię Ci tę fotkę... ale nic nie obiecuję.
Pozdrawiam