[quote="webak"]Czaja gałka podchodzi bez rzezby ?[/quote]
tak. jedynie trzeba ramkę z mieszka wypruć i wszyć gumkę bądź ori sprężynkę z ori mieszka. ale jak mieszek przy ori gałce jest ok, to nie ma co psuć i wszyć gumeczkę.
[quote="Tomek001"]Jak wygląda sprawa z długością skoku skrzyni? Lepiej/gorzej zmienia się tą z Octavii?[/quote]
Jak dla mnie to lepiej zmienia się biegi bo gałka jest kilka centymetrów niższa niż oryginał. Na ori gałce to czułem się jakbym wachlował drążkiem w starym Ikarusie :rotfl:
Mam nadzieję że o to Ci chodziło.
Na pewno lepiej. Nie wygląda to jak wajcha z autosana. Muszę przyznać że bez modów, cięcia drążka to krótki jest ten lewarek. Muszę się jeszcze zastanowić :mrgreen: Dziś byłem w serwisie Vw Auto Premium Poznań żeby wypytać o możliwość zakupu gały i zamiast tego nabyłem komplet filtrów - powoli zbliża się wymiana.
[quote="Bavar"]Muszę się jeszcze zastanowić [/quote]
Poczekaj do Zlotu. to już niedługo. a będziesz mógł obadac sobie na żywo różne gałki. więc jak twoja jeszcze żyje to bym poczekał.
A z innej beczki to masakryczne są teraz ceny gałek. Ja za swoją 2 lata temu kupiłem za 45zł + przesyłka. i jest to ori gałka bo ma numerki i znaczki itp.
moja to wygląda w sumie prawie jak nówka tylko problem z tym, że metalowy ring na szczycie gałki się łuszczy przez co są zadziory i haczą mnie. Na upartego to nawet do krwi. Nowa gała musi być :mrgreen:
E tylko GTI Zwykła jest beee Jak sie ma juz wymieniac kiere to na cos konkretnego uwazam. A 6r co tylko lekka mala wstawka na dole to juz wole swoja ori skóre z niebieska nicia.