[9N3] Paruje reflektor

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzysztof111
Newbie
Newbie

[9N3] Paruje reflektor

Post autor: krzysztof111 »

Witam, czy spotkał się ktoś z usterką parującego reflektora. W moim przypadku prawy paruje ... zadzwoniłem do serwisu czy da się coś z tym zrobić ... mówią o wymianie na nowy.
Czy jest inne wyjście?

Pozdrawiam
Krzysztof
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

a jest on w ogóle oryginalny? bo to też może mieć duży wpływ na parowanie :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
k
krzysztof111
Newbie
Newbie

Post autor: krzysztof111 »

Oryginalny, autko 3 letnie.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

a może przez przypadek zgubiłeś, albo nie założyłeś tego gumowego dekielka z tyłu lampy, który zamyka otwór do wymiany żarówki... Ja raz tak miałem. Wymieniłem żarówkę i zapomniałem założyć ten dekielek. Też mi reflektor parował.. Okazało się, że przez tydzień dekielek leżał sobie na akumulatorze i o dziwo nie spadł :D Założyłem go i wszystko wróciło do normy - lampa nie paruje.

PS. te typki w serwisie VW nic by nie robili tylko nabijali kasę na klientach i wszystko wymieniali na nowe. Jeśli nie dekiel, obejrzyj dobrze lampę Może sam zauważysz jakaś małą nieszczelność... a wtedy odrobina jakiegoś sylikonu może wystarczyć...
h
hitman
Newbie
Newbie

Post autor: hitman »

Witam.

Przedczoraj odebralem od dealera swojego nowego VW Polo 1.6 TDI DSG Highline i... wczoraj podczas delikatnej mzawki zauwazylem ze oba reflektory paruja!!!
Dzisiaj rano ani sladu. Mam zawiadamiac serwis i zwrocic sie o wymiane na nowe, czy nie?

Pozd/hitman
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

wiekszosc teraz nowych aut ma taka wade ja parujace reflektory nawet wczoraj jerzadza z tesciem za Golfem plus Crosem tez zauwazylem w kilku letnim oba zaparowane były , ja w swoim GT-iku tak samo miałem ze parowaly ale po czasie znikalo to jak sie nagrzalo jak masz na gwarancji to mozesz podjechac ale pewnie ci powiedza '' ze to norma '' i tak ma byc
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote="hitman"]Witam.

Przedczoraj odebralem od dealera swojego nowego VW Polo 1.6 TDI DSG Highline i... wczoraj podczas delikatnej mzawki zauwazylem ze oba reflektory paruja!!!
Dzisiaj rano ani sladu. Mam zawiadamiac serwis i zwrocic sie o wymiane na nowe, czy nie?

Pozd/hitman[/quote]

Możesz próbować ale marne szanse. Dowiesz sie, że to normalne zjawisko i powinno przejść po zapaleniu światła. W lampie są owory wentylacyjne przez które powinien sie osuszyć. To usłyszałem w ASO od kolegi tam pracującego. Takie ponoć jest oficjalne stanowisko Kluczyk Tradex.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”