Pytanie o lakier

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

k
kamien
Początkujący
Początkujący

Pytanie o lakier

Post autor: kamien »

Mam pytanko, czy lakier pearleffekt jest lakierem jedno czy dwuskladnikowym jak mettallic, i chcialem sie jeszcze dowiedziec czy mozna w mieszalni po danym numerze lakieru metalicznego dobrac sobie taki sam kolor ale niemetaliczny?
Awatar użytkownika
marcin1.4
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: marcin1.4 »

[quote=""kamien""]Mam pytanko, czy lakier pearleffekt jest lakierem jedno czy dwuskladnikowym jak mettallic, i chcialem sie jeszcze dowiedziec czy mozna w mieszalni po danym numerze lakieru metalicznego dobrac sobie taki sam kolor ale niemetaliczny?[/quote]

Jest to lakier dwuskladnikowy ,z postu wnioskuje ze chcesz przenalowac auto na wlasnie taki kolor ,w mieszalni powinni drobic tobie bez problemu taki sam kolor jak chcesz tylko ze w perle.z wlasnego doswiadczenia wiem a maluje auta od 10 lat gdy wezmiesz gotowa rozrobiona mieszanke kolor+perla niebedzie takiego efektu jakiego bys oczekiwal bo wymieszana perla z bazą(kolorem metalicznym lub nie metalicznym)nie bedzie tak widoczna dopiero w sloncu lub pod odpowiednim katem najlepszy efekt jest gdy polorzysz osobno na lakier samo czysta perle (przerabialem juz cos takiego trzy razy)a wiec najpierw kolor na to przychodzi perla i na samym koncu klar...

W mieszalni powinni dorobic taki kolor tylko najlepiej jechac calym autem lub wziasc z soba jakoms czesc lakierowani np.klapke od wlewu paliwa
p.s sory za byki
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”