Zakładam wątek w dziale 9N3, mimo iz istnieje 9N, poniewaz nie kazdy zaglada do 9N, poza tym zdarzaja sie szczegoly i wyjatki na skutem wprowadzonych modyfikacji w kolejnych latach, dlatego wydaje mi sie, ze Polo 4 FL powinno miec swoj dzial o ukladzie kontroli poziomu plynu w zbiorniku spryskiwacza.
Watek rozpoczynam nastepujacymi pytaniami. Zalezy mi na wiarygodnych odpowiedziach.
1) Czy w Polo 9N3 podczas przekrecania kluczyka w zaplon, wykonywany jest test kontrolki (czy sie zapala?)?
W Polo 9N spotkalem sie z opiniami, ze sie nie zapala przy zaplonie. Jesli ktos ma sprawny ten uklad lub mial kiedys i wie, czy podczas testu powinna sie zapalic, prosze o odpowiedz.
2) Z ktorej strony zbiornika jest zaslepka lub czujnik? Od strony błotnika? Z tego co mi sie wydaje pompka jest od strony silnika, a czujniik lub zaslepka w przypadku jego braku, po stronie blotnika. Jesli po stronie blotnika, to czy od niego wychodza 2 rurki czarne na dole ktore ida wzdluz samochodu? Czy to są przewody zaizolowane?
3)Czy czujnik ma wtyczke przy zbiorniku, czy wtyczka jest gdzies w nadkolu?
Uprzedzam, że nie w kazdym wyposazeniu ten czujnik był. Pytania zadaje, poniewaz prawdopodobnie mam czujnik zainstawloany i podlaczony gdzies, ale nie mam uaktywnionego kododwania tej funkcji oraz fabrycznie po VINie mi powiedzieli ze moje auto mialo zaslepke, mimo ze jest w wersji Comfortline. Planuje wlaczyc w zegarach ta funkcje i chcialbym wiedziec, czy w przypadku sprawnego ukladu z pelnym zbiornikiem kontrolka przy zaplonie sie swieci czy nie.