[6n2] Migajaca Kontrolka Recznego-rozwiazane

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

jak sie jedzie na recznym ponad 3 sekundy to miga i piszczy a btw to absu niemam
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

zajebalem dzis i podpielem sie pod vaga co sie okazalo mam abs!! tylko po dzwonie niemiec wywalil kontrolke i wylaczyl abs i do wymiany mam prawy czujnik predkosci kola
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

:clapping: :clapping: :clapping:
Hahahaha. chyba już nic nas nie zdziwi na forum.
Awatar użytkownika
50pln
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: 50pln »

mi sie kotrolka od recznego swiecila i piszczalo jak dwa czujniki abs padly. jak jeden to tylko kontrolka od abs, ale jak drugi padal to wtedy alarmowalo!
oi! oi! oi!
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

ale u mnie bylo podpinane pod vaga i wyskoczylo czujnik predkosci kola prawy a pozatym nigdy nie mialem abs przy ostrym hamowaniu
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Zoodix"]czujnik predkosci kola prawy [/quote]
Prawdopodobnie będzie to czujnik. Ale jakby nie działało nadal to sprawdź czy wiązka nie jest przetarta. Bo wtedy wyskakuje identyczny błąd.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

to nie bede zakladac nowego tematu tylko powiedzccie mi co moze byc powodem ze gosciu odlaczyl abs i wywalil kontrolke, wymienie czujnik kola czy po tym moge normalnie aktywowac abs czy da sie go wgl dezaktywowac? jesli da sie to jak go aktywuje przywroce kontrolke a nie bedzie dzialac to co mam szukac
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Zoodix"]tylko powiedzccie mi co moze byc powodem ze gosciu odlaczyl abs i wywalil kontrolke, wymienie czujnik kola czy po tym moge normalnie aktywowac abs czy da sie go wgl dezaktywowac? jesli da sie to jak go aktywuje przywroce kontrolke a nie bedzie dzialac to co mam szukac[/quote]
Skoro to sprzedawca/handlarz to jakby to wyglądało przy sprzedaży że świeci kontrolka od ABS?? Że nie działa i jest defekt. A tak problem z głowy. Co mogło być powodem - ów czujnik. wtedy nie skasujesz błędu. Powiem tak - podłącz auto pod kompa i przetestuj licznik. może być tak że łatwiej im było wymontować licznik i usunąć diodę niż naprawić za kilka zł ABS. Po teście dowiesz się czy kotrolka jest sprawna. Ja miałem taką akcje jak kupiłem auto. wyrwali kontrolkę od ABS i uszkodzili wskaźnik temperatury.
A i nie słyszałem że można dezaktywować ABS :)
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

jak padl ten czujnik to sie reczny zaczal swieic ;d no nic na dniach wymienie i zobaczymy co dalej
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

powiem tylko, żebyś potem nie zakładał nowego tematu, że czujnik trzeba wziąć siłą :butcher:
Jednym słowy rozłupać go bo ciężko go wyciągnąć (uprzednio odkręcając srubkę mocującą).
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

nigdy tego nie robilem wiec powiedz czy lepiej zdjac kolo czy kanal
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Zoodix"]nigdy tego nie robilem wiec powiedz czy lepiej zdjac kolo czy kanal[/quote]
zdjąć koło. z kanału i tak niewiele zrobisz.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

rozbierajac zegary tarcze zejda bez problemu? bo chce zagladnac do kontrolki absu
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Zoodix"]rozbierajac zegary tarcze zejda bez problemu? bo chce zagladnac do kontrolki absu[/quote]
a nie masz VAG-a?
prościej by było.
Ale skoro już chcesz rozbierać zegary - to z 6n2 nie robiłem tego. tu nie pomogę. ale trzeba uważać ze wskazówkami żeby potem odpowienio pokazywały.
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Co do wskazowek to przyda Ci sie test zegarow w VAGu bo sprawdzi czy prawidlowo zalozyles wskazowki ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”