1. Spalanie na poziomie 0,6 jest w normie, ale powinno raczej oscylować przy nagrzanym silniku na poziomie 0,4-0,5 przy wyłączonych wszystkich odbiornikach elektrycznych i klimatyzacji. Trzeba jednak pamiętać że wartość wskazywana nie musi odpowiadać rzeczywistej.
2. Pedał sprzęgła w tym silniku ma prawo na przenoszenie ledwie wyczuwalnego drżenia. Wyraźne drżenie może wskazywać na zbliżający się koniec pracy tego elementu. Ważne jest kiedy drży, czy jak się rusza z miejsca pojazdem czy już przy samym wciśnięciu? I gdzie łapie?
3. Dla mnie spalanie 7,8 jest duże. W Octavi 1,9tdi mam średnio w drodze do pracy 4,8 przy stosowaniu eco drivingu

(sprawdzone przy tankowaniu). Tak jak już wyżej pisałem, może wyświetlacz nie pokazuje dość dokładnie. Sprawdź spalanie na pełnym baku i porównaj ze średnim wskazaniem za cały ten przebieg(nie wiem czy w polo jest taka funkcja, bo w moim polo nie ma komputera wskazującego spalanie).
4. Albo jest uszkodzony przełącznik wycieraczek(wajcha przy kierownicy) albo przekaźnik sterujący. Bez demontażu się nie dowiesz. Wg mnie łatwiej sprawdzić za pomocą miernika uniwersalnego działanie wajchy.
5. Jestem zwolennikiem jazdy eco

więc biegi zmieniam stosunkowo wcześnie. Z silnikiem 1.4 tdi jest jednak mały problem, przy obciążeniu na niskich obrotach drży. Krótko mówiąc trzeba jeździć z możliwie niskimi obrotami nie dopuszczając do drżącej pracy silnika(z biegiem czasu będziesz zmieniał biegi automatycznie bez zastanawiania się kiedy silnik zaczyna drżeć). Ogólnie 2tys obrotów i ma być bieg wyżej, przy hamowaniu silnikiem można na biegu schodzić niżej. Dodam że od zawsze tak śmigam i nic się nie psuje, jak ktoś twierdzi inaczej to chętnie podyskutuje w tym temacie:)
6. Jakie masz radio (czy oryginalne) i co dokładnie z nim się dzieje?
7. Musisz mieć tempomat, jest on sterowany za pomocą przełączników umieszczonych na manetce od kierunkowskazów. Jeśli masz ją gołą to nie masz tempomatu, ale możesz mieć po zmianie manetki:)
8. Na biegu jałowym obroty maja oscylować w okolicach 900 rpm
9. Zależy kto jeździł i jak. Gwarantuje Ci że do roku posiadania auta dowiesz się w jakiej jest kondycji.
10. Otwórz maskę i pooglądaj linkę. Czasem zdarzają się załamania pancerza i/lub powłoki gumowej na nim wtedy linka rdzewieje w środku i ciężko chodzi. Warto też sprawdzić stan zamka i poruszać palcem ten element który ciągnie linka. Tam gdzie linka jest uszkodzona można zastosować wd40, a jak rozpuści rdze jakiś smar silikonowy albo biały w sprayu.