[9N3] Awaria tempomatu!!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

[9N3] Awaria tempomatu!!!!

Post autor: ktm640 »

:cry: :cry: Witam.
Oddałem moje polo 9N3 do warsztatu na wymianę klocków , tarcz , oleju i wszystkich filtrów włącznie z kabinowym. Po odebraniu auta nagle zauważyłem , że po 50km/h przy zmianie biegów nie spda wskazówka obrotomierza i nawet lepiej :grin: ona leci w górę do zamknięcia obrotomierza. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z wymianą tych części ?? , może to tylko zbieg okoliczności :banghead: przestał działać tempomat... Byłem na 2 komputerach i nie wykazały żadnych błedów, niestety każdy elektryk kasuje i tylko za to mam obraz wzruszających ramion i cytuję - " ja tutaj nic nie poradzę, należy się 80zł".
Może ktoś z Was miał podobną sytuację.... :scratch:
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: piotrl »

zastanawia mnie jedno ze serwis autoryzowany nie może sobie z tym poradzić :scratch:
VW Polo 9n3 1.4 TDi BNV 59kW/80 KM 3 door Black SE LHD Comfortline
Obrazek
Moja strona -> http://www.polotdi.netau.net
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

W serwisie autoryzowany jeszcze nie bylem ale jeden mechanik mówił , że prawdopodobnie przepustnica się zawiesza...
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Tak na moje oko to lepiej podjedz do autoryzowanego i będzie po problemie a ogólnie z
tego co pisałeś to zapłaciłeś już kilka razy prawie po 100 zł a na jedno ci wyjdzie co autoryzowanym serwisie :)
niż płacić co chwile u innego jakiegoś mechanika po 100 zł
Ale wybór należy do ciebie :)

PS ja miałem tak walkę z termostatem w Audi A4 i po wymianie w autoryzowanym serwisie wcale więcej nie płaciłem niż
u innych mechaników
Pozdrawiam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji, jednak jutro zadzwonie i się umówię w serwisie ... :good:

Jak znajdą problem , to napisze co było przyczyną... :cool:

Pozdrawiam
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""ktm640""]Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji, jednak jutro zadzwonie i się umówię w serwisie ... :good:

Jak znajdą problem , to napisze co było przyczyną... :cool:

Pozdrawiam[/quote]

okej czekam i napisz jakie kwoty wchodziły w grę :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

Witam

Oddałem auto we wtorek rano do Aso i do dziś czekam ,bo nadal nie umieją znaleść przyczyny.... jedynie co to poinformowali mnie telefonicznie ,że koszt diagnozy komputerowej i nie tylko już wynosi około 400zł...
:butcher: :banghead:

Sprzedam polo 2005 1.2.12V!!!!!!!
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""ktm640""]Witam

Oddałem auto we wtorek rano do Aso i do dziś czekam ,bo nadal nie umieją znaleść przyczyny.... jedynie co to poinformowali mnie telefonicznie ,że koszt diagnozy komputerowej i nie tylko już wynosi około 400zł...
:butcher: :banghead:

Sprzedam polo 2005 1.2.12V!!!!!!![/quote]

Spokojnie jak wyjdzie co i jak pojedz i pogadaj z tym co będziesz odbierał auto o jakiś mały upust jest to możliwe :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

Dziś miałem telefon z ASO i okazało się , że to awaria sterownika ABS , jak już wspominałem to świeżo przed awarią robilem wymianę tarcz i klocków i przypuszczam ,że tam coś spier......., koszt tego sterownika to 3900zł :banghead: oraz ,że trzeba go ściągać z Niemiec... Może ktoś z Was ma jakieś namiary na części do VW Polo , podaje nr. fabryczny sterownika 6Q0907375AA
Z góry dziękuję za informacje.... :bow:
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Masz możne auto jeszcze na gwarancji ??? i najważniejsze gdzie robiłeś te hamulce Aso czy poza ???
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

Gwarancja skończyła sie w Lutym tego roku, a wymianę tych części robiłem poza ASO...
Ale czy napewno to miało duży wpływ...???
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""ktm640""]Gwarancja skończyła sie w Lutym tego roku, a wymianę tych części robiłem poza ASO...
Ale czy napewno to miało duży wpływ...???[/quote]
Tak pytam bo jakbys mial jeszcze gwarancje to robienie poza aso bylo by nie dobrze
To w takim razie co z twoja awaria dalej bedzie widze ze koszt dosc duzy czesci :niewiem:
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

znalazłem na allegro taki sterownik za 600zł, tylko z koncówką 79AA i jak dzwonilem do ASO to podobno pasuje ale nie dają mi gwarancji że napewno....(wydaje mi się że dobrze wiedzą czy pasuje ale nie chcą potwierdzić , żeby zakupić u nich bez żadnego ryzyka)
muszę naprawić usterke , bo tak raczej nie da się jeździć... szkoda auta :assasin:
p
piotrl
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""ktm640""]znalazłem na allegro taki sterownik za 600zł, tylko z koncówką 79AA i jak dzwonilem do ASO to podobno pasuje ale nie dają mi gwarancji że napewno....(wydaje mi się że dobrze wiedzą czy pasuje ale nie chcą potwierdzić , żeby zakupić u nich bez żadnego ryzyka)
muszę naprawić usterke , bo tak raczej nie da się jeździć... szkoda auta :assasin:[/quote]

No tak jak nie ma bratniej duszy w ASO to ciężko bo tak zawsze zaprzyjaźniony mechanik trochę na pewno by pomógł :niewiem:
Obrazek
Awatar użytkownika
ktm640
Newbie
Newbie

kupiłem sterownik ABSu 1000zł i po wymianie tej części okazało się , że usterka jest nadal... :angry:
a w ASO rozkładali ręce mówiąc że tak podpowiedzieli im Niemcy do których pisali z daną usterką o pomoc!!!!!!
ale to jeszcze nic, po kolejnym tygodniu zaczęli wymieniac kolejne części (ale to już nie na mój koszt) i nadal do niczego nie doszli!!!! Dostałem telefon z ASO że nadal diagnozują usterkę i koszt naprawy z dnia na dzień się podnosił... :angry2:
dziś dostałem informację że już podobno jest autko naprawione i jutro mogę je odebrać...
nie piszę ile zapłacę bo bedę się długo targował :butcher:
nikt nigdy by nie pomyślał że to taka błachostka :shock: wymieniająć te wszystie części o których pisałem na samym początku , zmieniałem opony na letnie i że jeszcze wulkanizator mi nie zamówił nowych 195/50/15 na przód , musiałem na dwa dni założyć z vw IV 195/65/15 i w tym tkwił cały problem :lol: podobno TSR odczytywał dwie różne prędkości i dlatego tak się działo :evil:
Czym więcej elektryki tym większy kłopot z chwilowymi zamienikami ...Ha..ha... :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”