6N 1.9D AEF Przerywanie podczas jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tomexy
Raczkujący
Raczkujący

6N 1.9D AEF Przerywanie podczas jazdy

Post autor: Tomexy »

Witam

Przy odpalaniu czasem wchodzi na parę sekund na wyższe obroty. Podczas jazdy też czasami jest taki objaw.
Przy jeździe dosyć wolno (od 1500 do 2000 obr) i trzymaniu w tym przedziale przerywa, szarpie, tak jakby coś z paliwem było nie tak, kiedy dodam gazu wszystko jest normalnie
Wymieniony filtr paliwa i powietrza.
Jako poczatkujący elektromechanik jutro postaram zaślepić egr może to jest powodem :)
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

jeśli to problem z paliwem sprawdz czy jest powietrze w przeżroczystym wężyku pomiędzy filtrem a pompom na pracującym silniku , dodaj gazu i ujmij na cięgnie przy pompie kilka krotnie, prawdopodobnie przytkany cmok w zbiorniku lub nieszczelny układ zasilany paliwem, jeśli na ciepłym silniku 90*C też tak się zachowuje . pali bez problemu ?
T
Tomexy
Raczkujący
Raczkujący

Witam tak jak stwierdziłem wcześniej uszkodzony zawór EGR, który zaślepiłem. Auto jak ręką odjął. Temat do zamknięcia :)
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

siema mam to samo pisze w innym temacie viewtopic.php?f=20&t=6583&p=237735#p237735 u mnie to samo sie dzieje jak jest zimno to szarpie na kazdym biegu jak sie przyspiesza to juz nie szarpie ale jak jest cieplo na 4 biegu przy wiekszym obciazeniu np jazda pod gore tez zaczyna szarpac ;/ jak zaslepiles tego egra ?
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
T
Tomexy
Raczkujący
Raczkujący

wyciagasz ten wezyk z EGR który do Niego idzie. Wkręcasz śrubkę i to na tyle :). Jutro wstawie tutaj foty. Pozdro
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

[quote="Tomexy"]wyciagasz ten wezyk z EGR który do Niego idzie. Wkręcasz śrubkę i to na tyle :). Jutro wstawie tutaj foty. Pozdro[/quote]

Oczewiscie ta srubka zaslepiamy ten wezyk a nie egra.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”