ZAKODOWANE RADIO porady, oraz wszelkie pytania.....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
combo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: combo »

Witajcie :hello:

W moim Polo mam super sprzęt Audio tzn firmowe radio jak na obrazku(VOLKWAGEN ALPHA). Niestety przy wyciąganiu bezpieczników pomyliłem się i odłączyłem od niego zasilenie przez co się zablokowało. Na ekranie pojawia sie napis SAFE. Oczywiśie nie mam PINu wiec pytanie brzmi czy wiecie może co można z tym zrobic? Wymiana na inne odpada bo tam gdzie mieszkam zaraz ukradną. Macie jakis pomysł? :?

Obrazek
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Podjedź to jakiś szpeców w twojej okolicy i powinni Ci je rozblokować za jakieś normalne pieniadze tylko widze ze jesteś z W-wy więc pewnie ceny sie mogą różnić u mnie w miescie chyba to kosztowało jakieś dwa lata temu 40zł ale najpierw wyjmij je i zobacz czy nie ma naklejki z kodem i przejrzyj wszystkie dokumenty od samochodu ja jak kupiłem Astre kod do radia był napisany długopisem na okładce instrukcji od radia
c
combo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: combo »

Ok mam kogoś kto może obczaić jaki jest PIN. Podobno da się przeskanować radio jakimś analizatorem logicznym :? Musze tylko wyjąc radio i dostarczyć je mojemu szpecowi. I tu pojawia się problem bo nie wiem jak je wymontować. Pod radiem jest taka pusta wnęka jak na zdjęciu w moim pierwszym wpisie. Wiecie jak wyciągnąć w ludzki sposób bez wycinania piłą części samochodu?
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Masz dwie szczeliny po bokach radia. Musisz tam włożyć kluczyki do wyjmowania. Ja sam sobie dorobiłem takowe :> wg tego wzoru http://forum.vw-passat.pl/archive/index.php/t-1212.html . Pozdro
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Pomoze mi ktos w pozyskaniu kodu PIN do radia RCD 200 bodajze? Potrzebny mi PIN, bo chcialbym zmienic radio i lepiej dla mnie jak sprzedam z kodem.
D
Darozzzzz
Newbie
Newbie

Post autor: Darozzzzz »

Witam. Mam problem z fabrycznym radiem. Ostatnio zmieniałem rozrząd, więc wypięłem akumulator. Po ponownym podłączeniu akumulatora chciałem włączyć radio, a tu lipa... Po włączeniu pisze SAFE. szukałem kodu w papierach, jednak jest wyłamany... wyciągałem również radio żeby sprawdzić czy nie jest przyklejony/napisany gdzieś na obudowie. Niestety go nie znalazłem... Może mi ktoś powiedzieć jak mógłbym rozkodować to radio? Nie chcę wydawać pieniążków u elektronika, ponieważ radio i tak pewnie nie jest dużo warte... Proszę o odpowiedź;)

PS: jeśli nie właściwy dział, bardzo proszę o przeniesienie.
Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aros »

elektronik ok 30-50zl albo po kodzie radio w VW ci powinni podac kod - tak mi sie wydaje :) ale pewnie nie za darmo ....
Awatar użytkownika
lukiz82
Newbie
Newbie

Post autor: lukiz82 »

Też miałem ten problem. Zostaw kluczyk w stacyjce na jakiś czas (gdzieś wyczytałem, że godzinę, ale to działa szybciej) i radio rozkoduję się bez konieczności wpisywania kodu
P
Pittroo
Newbie
Newbie

Post autor: Pittroo »

Część radii można rozkodować z wykorzystaniem generatorów lub bazy danych.
Pisać do mnie jakby co :)

pozdrawiam, Pittroo
GG: 21976197
tel: 695 694 327
mail: radiodecoder@wp.pl
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

Post autor: oberbas »

ja mam VW ALPHA
wciskasz jednocześnie przyciski TP i TA lub FM i TA na 1-3 sekundy, wyskoczą Ci 1111 i wpisujesz kod. 1 odpowiada za pierwszą cyfrę 2 za 2 itd.
ja mam kod 1402 może i u Ciebie wejdzie.
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

viewtopic.php?f=33&t=25858

a na zdjęciu powyżej jest VW BETA moim skromnym zdaniem
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

szybciej będzie jak zdejmiesz klemy z akumulatora
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

zdjęcie klem nic nie da. tylko zostawić go na godzinę pod napięciem (jak masz oryginalną kostkę do radia to na zapłonie).
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Ewentualnie wygenerować kod daj numer seryjny radia i sie zobaczy
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

generatory co krążą w sieci to pic na wodę.
W ASO za usługę odzyskania kodu chcą od 100-150PLN (tak słyszałem, osobiście nie pytałem)
lukiz82 to co ty piszesz, to pomaga w przypadku napisu SAFE 2
kod i tak musisz wprowadzać.
U mnie w okolicach chcą po 50 PLN za rozkodowanie (przy koszcie radia do 50 PLN :grin: ) Śmiechu warte.
zacząłem bawić się w te klocki, alfa 1 (blaupunkt) poddała się po 15 minutach czarowania z lutownicą i włamaniu się do pamięci radyjka.
Obecnie działam nad gamma 3 (philips) tu już sprawa gorzej, gdyż ma 2 pamięci, ale to nic nie daje, bo kod siedzi w procku. Ale myślę że dam radę.
Jak by kogoś interesowało to mogę coś podpowiedzieć "w te klocki" ale trzeba mieć głowę do programowania i mikro kontrolerów.
A jeszcze lepiej dostarczyć radyjko i coś pokombinować osobiście :)
okazało się że nie jest to tak skomplikowane jak wyświetlają w serwisach ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”