Jestem tutaj nowy, mam problem z wycieraczkami przednimi tzn czasami chodzą a czasami nie można ich w ogóle włączyć. Wygląda to tak, że włączam wycieraczki i chodzą a po jakimś czasie próbuje włączyc znowu i nic. I do puki nie wyłącze zapłonu i włacze z powrotem to nie działają.
Silniczek jest sprawdzony oraz mechanizm, przełącznik tez działa bo jak sie przełącza to słychac jak w module cyka przekaznik. mam moduł 6Q1 937 049 C i podejrzewam ze to on cos zle działa i cos jest z nim nie tak. Możecie coś doradzic co z tym zrobic, chciałem wymienic moduł na jakiś uzywany z allegro ale nie wiem czy trzeba taki używany tez programowac, czy tylko wystarczy jak bedzie taki sam typ i bedzie działal
jak bedzie ten sam typ i z samochodu z tym samym wyposazeniem dodatkowym to nic nie trzeba bedzie robic,jak kupisz założysz i stwierdzisz ze cos nie działa bedzie trzeba vagiem dostroić
zanim kupisz polecałbym podpiąć polówke pod komputer i powinien wyświetlać bład.
No właśnie pod komputer był już podłączany i pokazywał błąd,dzięki za odpowiedz, bo jakoś nigdzie nie mogłem odnośnie tego modułu znalezć informacji. A tak przy okazji to chciałem sie jeszcze zapytać, czy wymieniał ktoś może tą rurke plastikową która jest połączeniem między pompą wody a króćcem wody, bo mi leci na uszczelce płyn. Wiecie moze gdzie mozna cos takiego kupic, bo jak na razie to tylko w serwisie mieli, tylko że za gigantyczną cenę.
obawiam się że tylko serwis.
ew. możesz w jakiejś hurtowni motoryzacyjnej spróbować.jak duża hurtownia to być może będą mieli ale szczerze moim zdaniem marne szanse.
Sprawa z modułem załatwiona już, wszystko gra jak powinno. No a z tą rurką to problem bo nigdzie jej nie maja i jak coś to tylko orginał łatwią, zadzwoniłem do serwisu no i oczywiście mają, spodziewalem sie dużej ceny ale nie az tak. 180 za plastikową rurke z dwiema uszczelkami i zabezpieczeniem, lekka przesada