xenon a lampa powerlook

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

xenon a lampa powerlook

Post autor: Anonymous »

tak jak w temacie zastanawiam sie nad wsadzeniem xenona 4300 w lampe powerlook ,czy ktos ma juz jakies dosw. z takim czyms w tych lampah czy oslepia innych kierowców ? no i jak niebiescy reaguja na ta barwe swiatla
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

daj sobie spokój....dla swojego i innych dobra
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jarek311086 »

znajomy ma w powerlook'ach w golfie 3 i jest spoko nie oślepia i okoliczne "psiaki" nic mu nie robią ale podzielam zdanie kolegi jak wyżej dla swojego spokoju chyba lepiej nie zakładać
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

ja mialem 4300k w 6n2 na ori lampie, ustawione na maksa w dół i było w porzadku, tylko trzeba pilnowac czystosci kloszy, z policja problemow tez nie bylo a czesto stalem np na przeciwko nich w miescie czy cos, 4300k to chyba najlepsza barwa do hidow
ale teraz w nowej furze zaloze jakies ori zarowki ktore swieca lepiej bo chce miec samochod do ktorego nikt mi sie nie czepi i bedzie luz na ulicy, na przegladach itp
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""elja""]ori zarowki ktore swieca lepiej bo chce miec samochod do ktorego nikt mi sie nie czepi i bedzie luz na ulicy, na przegladach itp[/quote]
dokładnie jak mówisz ja myśle nad jakimiś "night vision' czy coś w tym stylu mocniejsze niż zwykła i barwa trochę inna
B
Blazej
Newbie
Newbie

Post autor: Blazej »

Żeby zamontować xenony hid to musisz mieć jakieś 3,200zł jak nie więcej....ponieważ te tanie xenony za ok. 350 zł nie mają europejskiej homologacji a więc jak przyjedziesz na stację kontroli pojazdów to przez xenony nie zostanie dopuszczony twój pojazd do ruchu ponieważ nie będziesz miał
-Spryskiwaczy xenonów
-Lamp soczewkowych
-Samopoziomowania

Przepraszam za jakieś ortyxD
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Blazej""]nie mają europejskiej homologacji a więc jak przyjedziesz na stację kontroli pojazdów to przez xenony nie zostanie dopuszczony twój pojazd do ruchu [/quote]
taki problem to nie problem przegląd raz do roku to można szybko i łatwo wrzucić normalną żarówkę gorzej jeśli co chwila dowód będzie lądował na milicji
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

jest masa baranow jezdacych na 8000k i to raczej takim leci dowod co chwile, 4300k sa bardziej cywilne i nie rzucaja sie w oczy o ile odblysnik czy soczewka jest dobrze ustawiona
B
Blazej
Newbie
Newbie

Post autor: Blazej »

ale ja nie rozumiem czegoś takiego wyznaję zasadę ,że lepiej zrobić coś raz a dobrze niż kilkanaście razy a źle.
Jaki jest sens zmieniania co rok xenonów na normalne?tak jak pisali wyżej policja może zabrać wam auto i nie oddać do puki nie zamontujecie normalnych świateł....a co wam to da?szpan ludzi na ulicy mówiących "patrz on ma xenony" uzbieraj i jak chcesz to kup raz a dobrze to jest moje zdanie:]
A
Anonymous

smigam zaraz do sklepu tuningshopu :vinsent: zasiegnac rady jak wszystko bedzie ok kupuje 4300 i montuje :) moze troche ot ale dostalem jakis kable jak kupilem lampy sa w sumie 3 wtyczki i 2 czerwone kable zakonczone metalowymi owwodkami gdzie sie to wpina ? ktos wie ?
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

bedziesz mial instrukcje w zestawie, ale wpina sie wtyczki ktore ida do mijania w przetwornice z przetwornice do zarowek, jak chcesz zeby bylo git to kup jakies lepsze zarowki polecam firme "xenonowe" robia zarówki na licencji albo częsciach philipsa i nie jest to najtansze badziewie z chin na kilka miesiecy, przetwornice moga byc jakiekolwiek ale w zarowki bym zainwestowal, ponadto jakos zle mi sie kojarza te sklepy tuningowe z neonami i chromem i typami ktorzy wpierdaja ci zpolszczony styl szybcy i wsciekli, nie majac przy tym wiekszego pojecia
A
Anonymous

elja
akurat tego ziomka w sklepie znam juz dlugie lata , i stanowczo mi odradzil xenony do tych lamp
A
Anonymous

nie o to mi chodzi pokaze na fotkach mam 3 wtyczki ale to juz wiem ze jedna mam podłączyc do instalacji w aucie 2 poprostu pod lampy

Obrazek

problem jest tutaj co zrobic z tymi 2 kabelkami gdzie sie je podlacza ? wie ktos ?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Skoczi »

Wpinasz do masy : )
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”