[9n] dziwny komunikat na wyświetlaczu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mario23
Raczkujący
Raczkujący

[9n] dziwny komunikat na wyświetlaczu

Post autor: mario23 »

Mam takie pytanie. niedawno robiłem wymianę oleju a przy okazji filtry itd. a ostatnio na wyświetlaczu od przebiegu po włączeniu zapłonu pokazuje mi się ikonka klucza i w tym momencie pisze 1100 czyli przegląd
ale zaraz po tym pokazuje się ikona zegara i liczba od 82 do 86 i nie wiem o co z tym chodzi. :niewiem:
B
Blazej
Newbie
Newbie

Post autor: Blazej »

nie jestem pewien ale jeżeli robią w warsztatach przeglądy a auto wyposażone jest w komputer pokładowy to wydaje mi się ,że przestawiają oni ilość kilometrów do kolejnego przeglądu
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Poczekaj aż na stałe zapali się inspekcja,skasuj ją ręcznie i załatwione.
s
sawerr
Newbie
Newbie

Post autor: sawerr »

Mi tez sie pojawia ale sam kluczyk i w sumie mnie to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
Polok
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Polok »

No właśnie; Dziwny komunikat...
U mnie też się dziś pojawił... I nie wiem co robić, nie jestem w kraju i szczerze mówiąc nie wybieram się bo niedawno wróciłem.
Mianowicie: Zrobiłem nim ponad sześć tysięcy od wymiany oleju i pojawił mi się dzisiaj po przekręceniu "na zapłon" komunikat: Kluczyk- 2300 km i zegar z liczbą 28.
Jestem nowym właścicielem tego auta i praktycznie nic o nim nie wiem. Z tego co się orientuję to "inspekcja".
Wykopałem gdzieś na tym forum info że można ją skasować "ręcznie", wciskając narzędzie zerowania przebiegu, przełączyć na zapłon i zdjąć palec z narzędzia kiedy pojawi się "- - -"... Próbowałem... Nie idzie...
Ktoś miał doświadczenia z tym incydentem? Jak to zneutralizować? Czy jeśli przekroczę ten limit kilometrów to auto po prostu zgaśnie i nie odpali tak jak BMW? Poczekać aż zapali się na stałe i wtedy spróbować jeszcze raz? Jaki limit mi zostanie od kiedy się "zapali na stałe"? Do PL mam 1300 km więc sam nie wiem co robić... A 1000 km to ja robię w tydzień, czasem więcej.
I jak ustawia się zegar w tej chol####j Polówce? Musiałem kiedyś odpiąć klemę i się zresetowały ustawienia.
Pomóżcie sill vous plait... Merci.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.

Obrazek
Awatar użytkownika
Polok
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Polok »

Ja mam już problem z głowy. Wyszukałem wszystkie dostępne na tym forum warianty, wydrukowałem sobie i się udało. U mnie zadziałał wariant numer 2. Szukajka jednak nie gryzie!!! :yahoo:

(1-szy wariant).
-na wyłączonym zapłonie wciskamy przycisk
-uruchamiamy zapłon (nie silnik) trzymając przycisk (zgasną wszystkie informacje na wyświetlaczu po za kluczem)
-puszczamy przycisk na następnie wciskamy ponownie i po kilku sekundach pojawi się "-----" i za chwilę po tym zegarek
-puszczamy przycisk
-wyłączamy zapłon

(2-gi wariant).
1.Nacisnąć i trzymać wciśnięty przycisk na liczniku z lewej strony szybkościomierza. (na wyłączonym zapłonie)
2. Włączyć zapłon nadal wciskając przycisk ( wyświetli się klucz - oznaczenie serwisu)
3. Puścić przycisk i przekręcić go w prawo (przytrzymać kilka sekund, aż pojawią się liczniki)
4. Wyłączyć zapłon
(3-ci wariant).
-na wyłączonym zapłonie wciskamy przycisk
-uruchamiamy zapłon (nie silnik) trzymając przycisk (zgasną wszystkie informacje na wyświetlaczu po za kluczem)
-puszczamy przycisk na następnie wciskamy ponownie i po kilku sekundach pojawi się "-----" i za chwilę po tym zegarek
-puszczamy przycisk
-wyłączamy zapłon.
Mam nadzieję że więcej nie będę tutaj musiał zaglądać. :D
Pozdrawiam.
Pamiętaj ku przestrodze... Że nie jesteś sam na drodze.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”