[6R] hałasuje łańcuch rozrządu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dudy77
Newbie
Newbie

[6R] hałasuje łańcuch rozrządu

Post autor: dudy77 »

witam

Kolejny wątek kolejny problem otóż czy to normalne że w nowym polo 1.2 TSI 6r hałasuje a raczej pobrzękuje łańcuch rozrządu nie jest to bardzo głośne ale jednak słyszalne zarówno w środku jak o na zewnątrz? Szczególnie na wolnych obrotach?
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Jak bym miał i go słyszał to na pewno nie byłoby to normalne:)
Awatar użytkownika
LameBoy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LameBoy »

a czy to "pobrzękiwanie" łancucha rozrządu" na wolnych obrotach to przypadkiem nie jest znane i lubiane metaliczne pobrzękiwanie słyszalne w środku z okolic schowka pasażera a z zewnatrz tak jakby spod spodu auta o którym w niejednym wątku tutaj się mówiło?
skąd wiesz, że to łańcuch rozrządu? ktoś to sprawdził, potwierdził?
nie myśl sobie, że naskakuję, po prostu mam ten irytujący odgłos u siebie i nie wiem co to jest, a przy okazji przeglądu który mam za ok 1000km chętnie podzielę się z ASO tymi uwagami żeby to cholerstwo usunęli/wyciszyli, cokolwiek to jest...
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..." ;)
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Witam,
przepraszam, że odkopuje temat ze stycznia.

Doczytałem się, że słyszysz u siebie jakieś hałasy wydobywające się jakby ze schowka. U siebie słyszałem to dość długi czas, przez przypadek odkryłem, że po wyłączeniu klimatyzacji, przyciskiem AC, odgłosy znikają. Czasem coś chrobocze w klimatyzacji, czasem nie. Z tego co wyczytałem, to ponoć normalne.
Pozdrawiam
Obrazek ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”