Witam proszę kolegów co mają TDI silnik amf o sprawdzenie czy u nich też się rusza ta rurka od podciśnienia bo u mnie tak to wygląda jak by się trzymało na słowo honoru w serwisie mi powiedziano że tak się to nie może ruszać no i chciałem was zapytać czy przy wyjściu tego wężyka dzyndzel na który się nakłada owy wężyk jest luźny czy się rusza.
z góry dzięki.
u mnie sie rusza u kolegi elja też się rusza bo sprawdzałem u niego czy przypadkiem nie mam coś źle ale to ma tak być. niby czytałem że pare osób np w passatach uszczelniało to na około bo podobno im podciśnienie uciekało, ale czy to prawda to nie wiem, miałem zamiar podjechać gdzieś do sklepu i zobaczyć w nowym czy to tak jest ale dalem sobie spokój
[quote=""sabled""]A ja mam pytanie: po co tam jest opaska zaciskowa jeżeli nie po to aby ścisnąć i unieruchomić ten przewód?[/quote]
Opaska zaciskowa jest dla uszczelnienia i aby wężyk się nie zsunął. Tylko ta uszczelka znajduje się na takim bolcu i to o nim cały czas mówimy czy może się ruszać czy ma być sztywny. Ale ok teraz już wiem że się ma ruszać. Dzięki wielkie.
Odgrzebuje temat.
Czy to przyłącze pompy vacum można jakoś uszczelnić? Mam wrażenie że mi podciśnienie ucieka no i wydaje że to jest spowodowane luzem na tym przyłączu.