Czy możecie mi powiedzieć jakie są róznice między nawigacją RNS 510 a RCD 510. Czy jedyna różnica, to że ta pierwsza ma DVD i dysk. Czy są jeszce jakieś inne istotne różnice dot. np wyświetlania kamery cofania, komputera pokładowego itp. Please.
Więc po kolei. W Polo u siebie mam RNS 510, u mamy w Golfie 6 jest RCD 510, więc mam porównanie.
RNS 510 - to radio z nawigacją, z modułem TMC, dyskiem twardym 30 GB, odtwarzaczem DVD, czytnikiem kart SD, wysokiej rozdzielczości ekranem (w wersji C - podświetlanym diodami led), obsługa głosowa.
RCD 510 - to zwykłe radio, z wbudowaną zmieniarką na 6 płyt, czytnikiem kart SD, minimalnie mniejszym ekranem od RNS 510 oraz gorszą wg. mnie czułością/dokładnością ekranu na dotyk, obsługa głosowa.
Obydwa radia mają wizualizacje czujników parkowania oraz obsługują kamerę cofania. W dodatku w nowych climatronicach takich jak w Golfie VI lub nowym Passacie jest wizualizacja climatronica na ekranie RNS/RCD 510.
Do RNS 510 wgrasz polskie menu + polskiego lektora. W RCD 510 jesteś skazany na brak polskiego menu.