Witam! niedawno zostałem posiadaczem zacnej "Polówki" I mam z nią mały problem. Mianowicie baaardzo długo osiąga temperaturę 90 stopni. Z Reguły podczas jazdy jest to około 70 do 80 stopni. Z nawiewu leci ciepłe powietrze, także w kabinie po chwili jest naprawdę gorąco. Jeśli już wskaźnik temperatury pokaże wartość 90 stopni, to obydwa węże są ciepłe. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną takiego tematu? Wg mnie gdyby to był walnięty termostat, to z nawiewu leciałoby raczej chłodne powietrze. Jeśli się mylę to poprawcie mnie tylko nie bijcie! Pozdrawiam!
[quote=""MICHAL""]Panowie a u mnie dzieje sie tak : Jadac temp osiaga 90st jesli wlacze ogrzewanie za polowe to temp. spada na 80 jezeli zamkne orzewanie wraca na 90 co to moze byc?Termostat?Czy SDIki i zwykle D tak maja?
[/quote]
Problem rozwiazany termostat wymieniony i jest ok.temp.osiaga 90st i tak zostaje.
problem z temperatura podczas jazdy bez ogrzewania - powyżej 90 i brak właczenia się wiatraka chłodnicy.
dzieki waszej poradzie wymieniłem termostat i króciec. wszystko chłodzi jak należy
Dzięki Serdeczne !!
Czujesz zmęczenie, opadają powieki
Masz dosyć patrzenia na te dzieci bez opieki
Już pomalowali bloki, już odnowili mury
Ale ten, który myśli, że jest lepiej jest w błędzie
Tutaj źle było, jest i chyba zawsze będzie
Czy ty chcesz żyć w świecie takim jak ten
Dziękuję osiedlu za życiowe doświa
Panowie w moim Polo 1.6 AEE mam problem jak jade wskaznik ani drgnie a jak stoje w korku to dochodzi nawet do 90 i jak jade ponownie spada termostat wymienilem wczoraj i tak samo
Hmm, ja powiem tak - mnie poradził kolega mario' - za co mu serdecznie dziękuję - żeby razem z termostatem wymieniać króciec. Zrobiłem tak i mam spokój.