Witam po wyjęciu bagnetu na ciepłym silniku pryska Olej z bagnetu. Samochochód nie dymi na kolory czarne i niebieskie poziom zadymienia 20.4% współczynnik k 0.53. Autko nie bierze OLEJU!
[quote="jarek311086"]słyszałem o takich objawach jak odma jest zapchana lub zamarznięta[/quote]
Sa takie i to by na to wskazywalo,ale ja nie wiem jak jest w dieslu.
[quote="przem_polo"][quote="jarek311086"]słyszałem o takich objawach jak odma jest zapchana lub zamarznięta[/quote]
Sa takie i to by na to wskazywalo,ale ja nie wiem jak jest w dieslu.[/quote]
jest to możliwe ale w praktyce jeszcze mnie to nie spotkało w dizlu . a poziom oleju jak książka pisze może za duży. :scratch:
[quote="Tomexy"]Ale tylko przy wyciagnietym bagnecie. Ja mysle o odmie moze zapchana nie wiem jak ja nawet wyczyscic[/quote] i może jeszcze silnik pracuje
jeśli poziom oleju ok i bagnet nie puszcza oleju jak jest na miejscu i nic sie nie dzieje to nie masz zatkanej odmy a dlaczego tak twierdzisz
mam to samo w swoim AEF odkad go kupiłem (2lata) mechanik mówił silnik ma przedmuchy. mało tego na poczatku brał 1litr oleju na 1000km wymieniłem pierscienie i uszczelniacze.problem z braniem oleju ucichł lecz pryskający olej z bagnetu pozostał nie przejmuje sie tym teraz moze tak ma byc zajrzyj jeszcze pod pokrywe na której jest znaczek VW sam w sobie ten znaczek to odma
a mnie zawsze się wydawało że odma to połączenie[taka czarna rurka z garbkami ]pokrywy klawiatury z klapą kolektora ssącego oraz wszystkie kanały jej przyległe w obu pokrywach. :hello: